Twitter CEO’su Jack Dorsey:

Twitter CEO’su Jack Dorsey:"Bitcoin Dünyayı Birleştirecek"

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-29 15:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Kripto Para

Twitter CEO'su Jack Dorsey, Bitcoin ile ilgili olarak bir takım açıklamalarda bulundu. Bitcoin'in ilk olarak bölünmüş ülkeyi (ABD) birleştireceğini dile getiren Dorsey, sonra ise tüm dünyayı birleştireceğini aktardı. 

Son iki buçuk ayın en yüksek seviyesine ulaşarak yatırımcıları yeniden heyecanlandırmaya başlayan Bitcoin'le ilgili olarak açıklama yapan Twitter CEO'su Jack Dorsey, dikkat çeken bir çıkış yapmış gözüküyor. Bitcoin'e hayran ve sıkı bir yatırımcı olan Dorsey'in yapmış olduğu bu açıklama, iş insanının bu kripto para birimini nasıl gördüğü gözler önüne çıkarıyor. 

Apple Bitcoin satın aldığı iddia ediliyorApple Bitcoin satın aldığı iddia ediliyor

Jack Dorsey, Twitter'dan yapmış olduğu açıklamalar ile beraber Bitcoin'in bölünmüş olarak değerlendirilen bir ülkeyi yeniden bir araya getireceğini dile getirdi. Dorsey, herhangi bir ülke olarak isim vermedi fakat söz edilen yerin ABD olduğunu düşünüyor gibi gözüküyor. Açıklamasında bunlarla kalmayan Dorsey, Bitcoin'in bu ülkeyi birleştirdikten sonrada tüm dünyayı birleştireceğinin altını çizdi. 

Dorsey için Bitcoin ile ilgili bu denli iddialı sözler sarf etmek bir ilk değil. Daha önce de Dorsey, Bitcoin ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Temmuz ayı içerisinde katılmış olduğu Bitcoin Konferansı'nda açıklama yapan Twitter CEO'su, Bitcoin'in dünyaya barış getireceğini dile getirmişti. Dorsey'in yeni yaptığı açıklama ile Temmuz ayı içerisinde yapmış olduğu açıklamalar fazlasıyla birbirini tutuyor. Bitcoin yapısı gereği merkezi olmayan bir para birimidir. Yani bu kripto para birimi, herhangi bir ülkenin merkez bankasına bağlı olarak çalışmıyor. Bu da Bitcoin'i tüm dünya için kullanılabilir hale getiriyor. Üstelik para birimleri arasında değer farklı, Bitcoin için pek de geçerli bir durum değildir. Netice itibariyle 1 Bitcoin, dünyanın her  yerinde 1 Bitcoin'dir. Bitcoin cephesindeki bu durum, Dosey'in Bitcoin'ü bütünleştirici olarak görmesi için büyük bir önem taşıyor. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. Yakın zamanda yeni gelişmeler yaşanabilir. 

 


Bitcoin ve Artan PopülerliğiBitcoin ve Artan Popülerliği
Elon Musk'ın açıklamasıyla Bitcoin yeniden yükselişe geçtiElon Musk'ın açıklamasıyla Bitcoin yeniden yükselişe geçti
Bitcoin 9 Haziran’dan beri en büyük günlük fiyat artışını yaşıyorBitcoin 9 Haziran’dan beri en büyük günlük fiyat artışını yaşıyor

PAYLAŞ