Twitter Blue yurtdışında kullanıma sunuldu - Haberler - indir.com

Twitter Blue yurtdışında kullanıma sunuldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-05 09:32:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Sosyal medya dünyasının başarılı isimlerinden Twitter, ilk abonelik ürünü olarak sunulan Twitter Blue'yu kullanıcıların beğenisine sunuyor. Aylık bir ücret karşılığında "Tweet'i Geri Al" özelliğinin yanı sıra yeni ve güçlü kullanıcı özellikleri sunabilir. Bununla beraber, çeşitli sızıntılarla önizlenen ve hatta Twitter iOS uygulamasında uygulama içi satın alam seçeneği olarak değerlendirilen bu abonelik, ilk etapta sadece belirli ülkelerde kullanıma sunulacak. 

Hatta öyle ki, Twitter Blue şu a için sadece Kanada ve Avustralya'da abonelik için açılmış durumdadır Kullanıcıların her ay sırasıyla 3.49 Kanada doları ya da 4.49 Avustralya doları ödemeleri gerekir. Bazı Twitter kullanıcılarının uzun bir zamandır takip ettiği tweet düzenleme desteği adına hala umut olabilir. Fakat bu talep edilen özellik, Twitter Blue'nun bir parçası olarak sunulmuyor. Bunun yerine ise temel olarak bir tweet'i zaman akışı kısmında yayınlamadan önce önizlemenize ve kontrol etmenize izin veren yeni bir "Tweeti Geri Al" seçeneği bulunuyor. Bunu yapmak adına 30 saniye kadar zamanınız olacak. Yazı, etiket ve hashtagler ve bunun gibi diğer unsurlar geriye dönük olarak kontrol edilmesi gereken sürede de özelleştirme yapabilirsiniz. Temel olarak, bir tweet'e son kez bakma ve ardından farklı bir şekilde dile getirmek istediğinizde değiştirmek için geri al düğmesine basmak kullanışlı olabilir. Alternatif olarak, zamanlayıcı olarak tamamen atlayabilir ve bunun yerini "Şimdi gönder" seçeneğine basabilirsiniz.

Twitter ofisine polis baskını yapıldıTwitter ofisine polis baskını yapıldı

Bu arada Yer İşareti Klasörleri, birçok Twitter kullanıcısının gerçekte orada olduğu hakkında bilgisi olmadığı yeteneklerinden biri yeni düzenleme özellikleri olarak ekliyor. Pek çok kullanıcı daha sonra yeniden görmek istedikleri şeyleri işaretlemek adına "beğen" düğmesini kullanırken, esasında Twitter ayrı bir listede gizli olarak tutulan yer imleri özelliğini barındırıyor.  Yer İşareti Klasörleri, Twitter Blue üyeliği olanların yer işaretlerini düzenlemesine izin veriyor. Birden fazla klasör eklemek adına destek sunulacak bu sayede alışveriş listesinde eğlenceli videolara veya okunacak makale önerinden ya da tercih edilen podcast'lere kadar farklı klasörler oluşturmak mümkün olacak. 

Twitter Blue Okuyucu Modu, uzun tweetler içindir

Son olarak ise, Twitter'da giderek artış gösteren uzun ileti dizilerini okumanın zorluğunun geride bırakmak için gelecek yeni bir Okuyucu Modu vardır. Okuyucu Modu, her birini ayrı bir tweet olarak sunan halihazırda bulunan kullanıcı atayüzünden, daha kolay bir okuma yapmak için tweet'leri tek bir sayfa üzerinde toplayacak. Hala satır içi resimler ve diğer içerikler bulunacak, beğenmek ve retweetlemek için normal olan tweet görünümüne geri dönmek mümkün olacak. 

Twitter, abone olan kullanıcıların, uygulamanın kendisi adına yeni bir renk temalarının yanı sıra ana ekranındaki uygulama simgesini özelleştirmek gibi farklı ek özelliklere de sahip olacağı dile getiriliyor. Aynı zamanda özel Twitter desteğine de erişim olacak. Bunun yanı sıra, başarılı şirket standart Twitter deneyimi ücretsiz olarak sunacağını ve bunun değişmeyeceğini de gösteriyor. 

 


Twitter Spaces masaüstü cihazlar için de kullanılabilir olacakTwitter Spaces masaüstü cihazlar için de kullanılabilir olacak
Twitter Blue abonelerine özel yeni özellikler ortaya çıktıTwitter Blue abonelerine özel yeni özellikler ortaya çıktı
Twitter bilgi teyit sistemine yeni özellikler geldiTwitter bilgi teyit sistemine yeni özellikler geldi

PAYLAŞ