Twitter birçok yeni özelliğini duyurdu! - Haberler - indir.com

Twitter birçok yeni özelliğini duyurdu!

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-18 09:00:02
Editör : Ayça Aleyna Dinler
Kategori : Donanım

Salı günü Twitter, bu yılın başlarında ilk kez duyurduğu ve dünya çapında çeşitli pazarlarda test ettiği geçici Tweet özelliği olan “Fleets”in küresel bir lansmanını duyurdu.

Şimdi, herhangi bir mobil Twitter kullanıcısı, nerede yaşadıklarına veya hangi platformda olduklarına bakılmaksızın, zaman çizelgesinin en üstünde, kabarcıklar gibi bir dizi hikayede oturacak olan kaybolan mesajlaşma özelliğine erişebilecek. Twitter, yeni özelliğin, kullanıcıların daha rahat düşünceler ve duygular ifade etmelerine izin vererek tweet'lerle ilgili baskıyı azaltmaya yardımcı olacağını ve aynı zamanda derin bir şey söyleyerek veya beğenileri ve retweetleri biriktirerek kendilerini daha az endişelendireceğini umuyor. Şirket, filoların bugün Android ve Ios'ta piyasaya sürülmeye başladığını ve önümüzdeki günlerde herkes için mevcut olması gerektiğini söylüyor.

Twitter is divided over a simple question: How do you draw an X?Twitter is divided over a simple question: How do you draw an X?

Fleets olarak adlandırılan Twitter'ın kaybolan tweetleri artık herkes için kullanılabilir.

Tasarım Direktörü Joshua Harris ve ürün müdürü Sam Haveson,” Brezilya, İtalya, Hindistan ve Güney Kore'deki testlerimiz sayesinde, Filoların insanların sohbete katılmaktan daha rahat hissetmelerine yardımcı olduğunu öğrendik — filoları olan insanların Twitter'da daha fazla konuştuğunu gördük " diye açıklıyor bir blog yazısında. "Twitter'da yeni olanlar, Filoların akıllarında ne olduğunu paylaşmanın daha kolay bir yolu olduğunu buldu. Bir gün sonra gözden kayboldukları için, filolar insanların kişisel ve gündelik düşünceleri, görüşleri ve duyguları paylaşarak daha rahat hissetmelerine yardımcı oldu.”

En temel düzeyde, filolar İnstagram ve Snapchat tarafından uygulanan en iyi fikirleri ödünç alan bir hikaye klonudur. Metni paylaşabilir, başkalarının tweet'lerine yanıt verebilir veya aynı arka plan rengine ve diğer mesajlaşma uygulamalarında aldığınız üst üste bindirilmiş metin seçeneklerine sahip videolar yayınlayabilir ve her mesaj 24 saat sonra kaybolur. Ayrıca, birine dokunarak ve İnstagramda hikaye cevaplama sürecinin nasıl çalıştığına benzer bir DM sohbeti başlatacak olan yaratıcıya doğrudan bir mesaj veya emoji göndererek başkalarının filolarına cevap verebilirsiniz. Twitter, gelecekte bir noktada çıkartmalar ve canlı yayın da sunacağını söylüyor.

Şu anda şirket, birisi filolarınızdan birinin ekran görüntüsünü alırsa herhangi bir gösterge olmayacağını ve sizi takip eden herkesin, balonunuzu hemen görmezse profilinizi ziyaret ederek filonuzu görebileceğini söylüyor.zaman çizelgesinin en üstünde. Sosyal medya öfke kültürü ya da halk arasında “ratioed” ya da kazıklı ya iptal edildi ya da kısaca internet kum torbası olmaya eklemek istediğiniz adı ne olursa olsun veya ifade alma dediğimiz tek bir hedefe yönelik bireysel eylemlerin çok sayıda doğrudan platforma eğilimi için her çare yani Filoların bir düzeltme olarak düşünmek doğru değil.

Ancak Filoların yardım etmesi muhtemel görünen şey, Twitter'da her gün her dakika daha sindirilebilir formatlara aktarılan görüşlerin hacmini bölmektir. Bu, platformda nasıl iletişim kurduğumuzda değişikliklere neden olabilir. Kuşkusuz, bazı kullanıcılar bir filoda söylenebilecek veya gösterilebilecek şeylerin sınırlarını bir tweet'e karşı zorlamaya çalışacaklar. Twitter, Filolarda ortaya çıktıkça taciz veya yanlış bilgi ile mücadele etmek için yeni kurallar yazıp yazmayacağınıza veya değiştirip değiştirmeyeceğinize karar verirken yeni ılımlılık zorluklarıyla karşılaşacağından emin.

Ancak çoğumuz filoları bir kerelik bir tepki ya da sıcak bir çekim göndermek için kullanabilir ve İnstagram hikayelerinin cilasız ve (cesaret) günlük hayatımızın kısacık parçalarını mükemmel bir şekilde çerçevelenmek ya da filtrelemek zorunda kalmamak için paylaşmanıza izin verdiği gibi, çoğu aptal görüşün yaptığı gibi boşlukta sona ermesine izin verebiliriz.

Bu, elbette, Twitter'daki kişilerin aslında bu özelliği kullanmak istediklerini ve aslında herhangi bir anlamlı kapasitede takip ettiklerini varsayar. Snapchat'ın yanlışlıkla yarım on yıldan fazla bir süre önce başlattığı sosyal medyanın büyük öykülerinin bir kısmı, Facebook'un ana uygulamasından YouTube'a ve hatta Linkedın'e kadar hiçbir zaman geçici mesajlaşmaya ihtiyaç duymayan ürün ve hizmetlerin zaten var olduğu anlamına geliyordu. Bu hikayeler klonlar etrafta kalabilir, ama kaçınılmaz olarak hayalet kasabalar haline gelirler.

Twitter'ın kendi hikayelerine ihtiyacı olduğu hemen belli değil. Ancak, herhangi bir platform, bahisleri düşüren ve belki de daha sağlıklı ve daha stressiz iletişimi teşvik eden mesajların kaybolmasından yararlanabilirse, ABD başkanının seçim sonuçlarını baltalamak için aktif olarak kullandığı sosyal medya platformudur. 2020'de oturumu kapatamaz veya kapatamazsak, o zaman hepimiz biraz rahatlamalıyız ve belki de bunu yapmanın ve interneti bu süreçte daha katlanılabilir hale getirmenin bir yoludur.



PAYLAŞ