Twitter, bir konunun neden gündem olduğunu açıklayacak - Haberler - indir.com

Twitter, bir konunun neden gündem olduğunu açıklayacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-03 14:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Sosyal Medya

Sosyal medya platformu Twitter, platform içerisinde bir konunun o gün neden gündem olduğunu ve çok konuşulduğunu açıklamaya yardımcı olmak amacıyla yeni bir güncelleme üzerinde çeşitli çalışmalar yapıyor. Mikroblog platformu Twitter, kullanıcıların o an gündem olan konuların neden gündem olduğunu daha kolay bir şekilde anlamalarını sağlamak için harekete geçti. Söz konusu bu yeni özellik kısaca; gündem kısmında gördüğünüz bir konunun orada olma sebebini, yüzlerce tweet arasında dolaşarak arayıp bulma devrini bitirecek.

Şirket bunu yapabilmek için gündem kısmına örnek tweetler ve kısa açıklamalar ekleyecek. Örnek vermek gerekirse gündemde Apple'ı gördüğünüz zaman onun hemen alt kısmında Apple'ın gündem olmasına sebep olan bir tweet yer alacak ve bu sayede ilk bakışta gündem olmasının sebebini anlayabileceğiz.

Twitter'ın Türkiye'deki Periscope davasında yeni gelişmeTwitter'ın Türkiye'deki Periscope davasında yeni gelişme

Twitter yetkilileri, yeni özelliği şu ifadelerle duyurdu: “Bazen doğru bir tweet, amacın ne olduğunu anlamaya yardımcı olabilir. Bugünden başlayarak, bir trend hakkında size daha fazla fikir vermesi için bazı trendlerle alakalı örnek tweetler, orada sabitlenecek. Örnek tweetler, şimdi iOS ve Android için Twitter’da bulunabilir. Bu özelliği yakında twitter.com’a getirmek için çalışıyoruz.”

Aynı zamanda kimi zaman tek bir tweet, ilgili konuyu açıklamak için yeterli olmayabilir. Twitter bu konuyu da düşünmüş, bu durumu da sosyal ağ, gündem olan söz konusu konuya dair kısacık açıklamalara imza atacak. Bu bağlamda açıklamalar, popüler olan konuya dair olabildiğince açıklayıcı olmak suretiyle kısa bilgiler ve kaynaklar içerecek. Bu açıklamaları ise Twitter’ın kendi özel küratör ekibinin yazacağı ifade edildi.


İlgili uygulamalar
Twitter, kopyala – yapıştır Tweetlerin görünürlüğü sınırlandıracakTwitter, kopyala – yapıştır Tweetlerin görünürlüğü sınırlandıracak
Yerli Twitter Yaay yayına girdiYerli Twitter Yaay yayına girdi
Twitter gündem sayfasında yeni bilgiler yer alacakTwitter gündem sayfasında yeni bilgiler yer alacak

PAYLAŞ