Twitter bilgi teyit sistemine yeni özellikler geldi - Haberler - indir.com

Twitter bilgi teyit sistemine yeni özellikler geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-02 12:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler sosyal medya platformu olan Twitter’ın henüz geliştirmekte olduğu Bilgi Teyit Sistemi için yeni özellikler getireceği belli oldu. Platforma özellikler gelmeden önce duyuran Twitter kullanıcısı Jane Manchun Wong, platformun yanlış bilgiyi işaretleme de kullandığı teyit özelliğinin detaylanacağını açıkladı. Bu yeni özellik ile beraber platformdaki bilgilerin doğruluk seviyesi, daha detaylı bir şekilde kullanıcıya aktarılacak. Geçtiğimiz yılın mart ayında Twitter, yanıltıcı bilgilerin teyit edilmesi ve işaretlenmesi için gönderilerin yanında bulunan uyarı damgalarını kullanıma açmıştı. Ortaya çıkan yeni bilgiye göre ise sosyal medya devi, bu özelliğini detaylandırarak çok daha kullanışlı bir hale getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Sızan bilgilere göre Twitter, gönderilerin bilgi doğruluğu için damgaları üçe ayıracak. Uyarıların adı ise “daha fazla bilgi al”, “takipte kal”, “yanıltıcı” olacak.

Twitter’a 3 aşamalı bilgi teyit sistemi geliyor

Twitter ofisine polis baskını yapıldıTwitter ofisine polis baskını yapıldı

Twitter’a gelecek olan özellikleri sızdırıp platforma önceden paylaşan Jane Manchun Wong, geçtiğimiz günlerde platforma emojilerle tepki özelliğinin geleceğini de paylaşmıştı. Yeni bir özelliği daha paylaşan Wong, özelliğin gönderilerde nasıl görüneceğini de bir ekran görüntüsü ile gösterdi. Jane Manchun Wong gönderisine göre Wong’un daha önce paylaştığı tweet’lerin yanına gelen bazı ibareler yer alıyor. Bu ibareler, paylaşılan bilginin doğruluk seviyesini belirtiyor.

Wong ayrıca fotoğrafta görünen “daha fazla bilgi al” işaretinin doğru bilgiyi desteklemek için “takipte kal” işaretinin doğruluğu kesin olmayan bilgileri bildirmek için “yanıltıcı” işaretinin ise kesinlikle yanlış olan bilgileri bildirmek için getirileceğini açıklamış oldu. Jane Manchun Wong önceden duyurduğu Twitter platformunun yenilikleri, genelde duyurudan kısa süre sonra kullanıma açılıyor. Geliştirilmiş olan bilgi teyit sisteminin de yakın zamanda aktif olması bekleniyor. Bu yenilik ile beraber Twitter, bilgi kirliğinin önüne geçmek istiyor.


Twitter Spaces masaüstü cihazlar için de kullanılabilir olacakTwitter Spaces masaüstü cihazlar için de kullanılabilir olacak
Twitter Blue abonelerine özel yeni özellikler ortaya çıktıTwitter Blue abonelerine özel yeni özellikler ortaya çıktı

PAYLAŞ