Twitter Ayrıntılı Konum Paylaşmanın Önüne Geçecek - Haberler - indir.com

Twitter Ayrıntılı Konum Paylaşmanın Önüne Geçecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-20 21:02:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Twitter kullanıcılarının güvenliğini sağlamak adına yeni bir güncellemeyle, kullanıcılarının konum bilgilerini paylaşmayı sağlayan özelliği kaldırıyor. 

Bildiğiniz üzere Twitter geçtiğimiz ay bir sızıntıyla gündeme gelmişti. Reklam veren firmalarla kullanıcılarının konum bilgilerini yanlışlıkla paylaştığı yönünde bir açıklama yapan şirket, bu durumdan tüm kullanıcılar etkilenmeden geçici bir çözüm bulmuş ve sorunun bir daha yaşanmaması içinde çalışmalara başladığını dile getirmişti. 

Twitter'a Tweet Gizleme Özelliği GeliyorTwitter'a Tweet Gizleme Özelliği Geliyor

Twitter Ayrıntılı Konum Özelliğini Kaldırdı 

Bugün yayınlanan bir açıklamayla Twitter konum paylaşma özelliğini kaldırdığını açıkladı. Twitter üzerine bulunan konum etiketi paylaşma özelliği, kullanıcıların koordinatlarına kadar bulunduğu konumu detaylı bir şekilde paylaşabiliyor. Bu özelliği kullanıcılarla ilgili görmediğini öne sürerek kaldırma kararı alan Twitter’ın, bu özelliği kaldırmasının altındaki asıl neden geçen ay yaşanan kullanıcı verilerinin yanlışlıkla sızdırılması sorunundan kaynaklandığı düşünülüyor. 

Twitter Kullanıcıların Konumlarını "Yanlışlıkla" Paylaştı

Konu hakkında Twitter’ın yapmış olduğu açıklama, ayrıntılı konum özelliğini çoğu kullanıcının kullanmadığı ve şirketinde tweet atma deneyimini basitleştirme isteğinden kaynaklı olduğu yönündeydi. Kullanıcıların sadece güncellenen kamera özelliğini kullanarak konum paylaşarak tweet atabileceklerini açıklayan Twitter, artık kullanıcıların sadece genel konum paylaşmasına izin veriyor. 

 

 

 

 

 


İlgili uygulamalar
Twitter Mac Uygulaması Geri DönüyorTwitter Mac Uygulaması Geri Dönüyor
Twitter, Facebook'un Kripto Parasına Rakip Olabilir!Twitter, Facebook'un Kripto Parasına Rakip Olabilir!

PAYLAŞ