Twitter artık tweetlerin düzenlenmesine izin verecek - Haberler - indir.com

Twitter artık tweetlerin düzenlenmesine izin verecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-05 15:10:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Uygulama

Twitter CEO’su JAck Dorsey, Twitter’da atılan tweetlerin düzenlenebileceği bir özellik üzerinde çalıştıklarını duyurdu.

Popüler sosyal medya ağı Twitter, son dönemlerde yapacağı yeniliklerle sık sık gündeme geliyor. Dünya genelinde en çok tercih edilen sosyal medya ağlarından birisi olan Twitter’a dair daha önce çıkan bir haberde, platforma karanlık mod gelebileceği konuşulmuştu. Bu durum, Twitter CEO’su Jack Dorsey’in, bir tweet altına yaptığı yorum ile ortaya çıktı. Dorsey, yorumunda Twitter’a karanlık mod gelebileceğinin sinyallerini verdi.

Twitter karanlık mod müjdesini verdiTwitter karanlık mod müjdesini verdi

 Kısa bir süre önce, Jack Dorsey katıldığı podcastte yine platformla alakalı birtakım ipuçları verdi. Bilindiği üzere Twitter’da bir tweet atıldığı takdirde, tweetten geri dönmenin tek yolu, o tweeti tamamen silmek. Fakat Dorsey’in söylediklerine bakılırsa, ilerleyen günlerde Twitter’a tweet düzenleme seçeneği gelebilir.

CEO Jack Dorsey, tweetlerin düzenlenmesi özelliği için çalıştıklarını duyurdu

Joe Rogan Experience adlı podcastine katılan Twitter CEO’su Jack Dorsey, Twitter kullanıcılarının platform hakkındaki merak ettiklerine yanıt verdi. Dorsey, verdiği yanıtlarla, ileride Twitter kullanıcılarını ne gibi yeniliklerin beklediğini de söylemiş oldu. Kendisine, tweet düzenlemeye dair sorulan bir soruya, “Tam olarak bunu yapmaya çalışıyoruz.” diye cevap veren Dorsey, yakında kullanıcılar tweet düzenleme seçeneğinin sunulabileceği sinyallerini yaktı. Bu zamana kadar bu özelliğin gelmemesini, mesaj temellerine bağlayan CEO, bu durumu, “Bir mesaj gönderdiğinizde, geri alamazsınız. Bu yüzden bir tweeti attığınızda da anında dünyayla paylaşılır.” cümleleri ile açıklıyor.

Dorsey, tweet düzenleme özelliğinin gerçek zamanlı tweet yapısına zarar verip vermeyeceği üzerinde de durduklarını söylüyor. Bu nedenle, bu özellikle birlikte, tweetlerin düzenlenmesi için bir zaman aralığı verilebileceğinin altını çiziyor. Yani bir tweeti düzenlemek isterseniz, bunu en fazla  6 - 12 dakika içerisinde gerçekleştirmeniz gerecek. Düzenlenmemiş hali de yine takipçilere görünür olacak. Bu özelliğin, Twitter’da 140 karakter limitinin 280 karaktere çıkarılmasından sonraki en büyük özellik olabileceği düşünülüyor.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ