Twitter art niyetli mesajlara karşı harekete geçti - Haberler - indir.com

Twitter art niyetli mesajlara karşı harekete geçti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-06 18:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz hafta radikal bir değişikliğe imza atarak SMS bildirim hizmetini birçok ülkede sonlandıran Twitter zorbalık ve tacizi önlemek için harekete geçti.

Son dönemlerde popülerliğini arttıran ABD merkezli sosyal medya platformu kullanıcılarını tweet atmadan önce düşünmeye teşvik edecek yeni bir özellik üzerine çalışmaya başladı. Sosyal medyada artan siber zorbalığın önüne geçmek için harekete geçen platform zorbalık ve tacizi azaltabilecek yeni bir özelliği test etmeye başladı. Twitter’ın test aşamasına başladığı yeni özellikle yayınlandıktan sonra platform rahatsız edici tweetleri önceden tespit edecek. Kullanıcılar rahatsız edici bir tweet yayımlamadan önce  yeniden düşünmek isteyip istemediklerini soracak olan platform, kullanıcılar “Gönder” butonuna tıkladıklarında tweetlerindeki kelimelerin zorbalık içerip içermediğini belirleyerek, belirlenen kelimeleri içeriyorsa kullanıcılardan  mesajı düzeltmek isteyip istemedikleri sorulacak. 

Twitter'da 'Konuma göre içerik' dönemi başlıyorTwitter'da 'Konuma göre içerik' dönemi başlıyor

Twitter kullanıcılarını tweetlerini yeniden düşünmeye teşvik edecek

Konuyla ilgili açıklama yapan platform yöneticileri yeni özellik hakkında; “Bir yanıtı yeniden düşünmenize izin vermek için tweet'iniz zararlı olabilecek bir dil barındırıyorsa, gönderinizi yayınlamadan önce gözden geçirme seçeneği sunan bir sistemle iOS'ta sınırlı bir deneme yapıyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Twitter'dan “Alıntı Retweetleri” gösterecek yeni özellik

Şimdilik iOS cihazlarında test edilmeye başlanan yeni özelliğin Android cihazlar için ne zaman testlerine başlanacağı henüz bilinmiyor. Nefret ve küfür içerikli gönderileri platformdan kaldırması için uzun süredir baskı altında olan Twitter’ın küresel güvenlik politikasından sorumlu olan Sunita Saligram, bu özellikle birlikte kullanıcılarını tweet atmadan önce davranışlarını ve kullandıkları dili yeniden düşünmeye teşvik etmeyi amaçladıklarını dile getirdi. 


İlgili uygulamalar
Veri politikasını güncelleyen Twitter kullanıcı verilerini satacak!Veri politikasını güncelleyen Twitter kullanıcı verilerini satacak!
Twitter çoğu ülkede SMS hizmetini kapattıTwitter çoğu ülkede SMS hizmetini kapattı

PAYLAŞ