Twitter Arayüz Değişikliği Yapıyor - Haberler - indir.com

Twitter Arayüz Değişikliği Yapıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-06 18:40:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Uygulama

Popüler sosyal medya uygulaması Twitter, barındırdığı 140 karakter sınırlandırması üzerinde çeşitli çalışmalar yapmaya devam ediyor. 140 karakter ile daha fazla şeyi ifade edebilmek için yeni özellikler üzerinde çalışılıyor. Daha önce Twitter mikro blog servisi üzerinden duyurulana göre Twitter üzerinden yapılacak olan anket, video, fotoğraf, alıntı, GIF yada bağlantı paylaşımlarında herhangi bir 140 karakter sınırına takılmadan paylaşılabilmesi olanak sağlanmıştı. Şimdi ise bir kişiye verilen yanı içeriğinde çeşitli sınırlandırma düzenlemeleri yapmaya karar verildi.

Yapılacak olan çalışmalar neticesinde artık Twitter üzerinden bir kişiye yanıt verileceği zaman '@' ile başlayan kullanıcı isimleri varolan 140 karakterin sınırına engel olmayacak. Yani siz kullanıcı isimlerini ekledikçe yorum sınırınız olan 140 karakter eksilmeyecek. Bu yenilik haricinde sohbet arayüzünde bazı değişiklikler olacak olan Twitter'da artık yanıt verilirken kişinin ismi tweet yazısının içerisinde değil de üzerinde gözükecek. Yanıtla butonuna basıldığında sohbetin bir parçası olan kullanıcılar rahat bir şekilde üst alanda gözükebilecekler.

Ayrıca verilen olan yanıtlar kimlere gönderileceğide basit bir şekilde seçilebilecekken sohbetten çıkmak isteyen Twitter kullanıcılarıda rahat bir şekilde işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Bu yeniliklere bir ek olarak uzun konuşmalar esnasında tweetlerin başında '@' ibaresi olmayacak ve doğrudan yazılan içerik okunmaya başlanabilecek. Bu yeni arayüz ve ufak detay yazıların değiştirilmesi ile beraber sohbetlerin daha rahat bir şekilde takip edilebilmesi imkan sağlanacak. Ayrıca yorum sınırı olan 140 karakterin tamamının kullanıcılara bırakılması, kullanıcının fikirlerini daha açık bir şekilde aktarabilmesi hedefleniyor.

Yeni arayüz ve değişiklikler geri bildirimler, testler ve yorumlar neticesinde deneyenlerin bu arayüzün daha iyi olduğu belirtiliyor. Web üzerinde olan bu değişiklikler Twitter'ın hem Android hemde iOS platformlarında da aktif olacak. Şimdilik bazı kitle kullanıcılara bu yeni arayüz tasarımı ve değişiklikler sunulurken sizde henüz yok ise biraz daha bekleyerek ara ara güncellemeleri kontrol etmenizde fayda vardır.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ