Twitter, Android uygulaması için güvenlik açığı uyarısı yaptı - Haberler - indir.com

Twitter, Android uygulaması için güvenlik açığı uyarısı yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-23 09:29:03
Editör : Numan Dargın
Kategori : Sosyal Medya

Sosyal medya platformu Twitter yaptığı açıklamada Android tarafında bulunan kullanıcıların bir güvenlik açığıyla karşı karşıya olduğunu belirtti. Öyle ki söz konusu açığın bir hackerin bir Twitter kullanıcısının hesabını kontrol edip ve tweet ve DM gönderebilmesine olanak sağlayacak düzeyde olduğunu ifade etti.

Android platformunda yer alan Twitter uygulamasında, kullanıcıların konum bilgisi ve doğrudan mesajları gibi önemli bilgilerini risk altına alan bir güvenlik açığı keşfedildi. Açık, bir hackerin, bir twitter hesabının herkese açık olmayan gizli bilgilerine erişim sağlayabilmesine neden olacak düzeyde. Twitter yaptığı açıklamada güvenlik zafiyetinden yararlanıldığına dair kesin bir kanıtın bulunmadığını belirtti.

2019'da Twitter'da en çok konuşulanlar2019'da Twitter'da en çok konuşulanlar

Yine kesin olmamakla beraber güvenlik zafiyetinden etkilenmiş olabilecek Android kullanıcılarını uygulama üzerinden veya e-posta üzerinden bilgilendiriyor.

Son güncellemeyi mutlaka alın

Twitter, güvenlik açığının giderildiğini ancak kullanıcıların bu açıktan dolayı zarar görmemeleri için uygulamanın en kısa süre içinde güncellemeleri yapmaları gerektiğini söylüyor. Uygulamayı güncelleme konusunda problem yaşıyorsanız, güncelleme yapana kadar twitter’a tarayıcı üzerinden erişim sağlamanız gerektiğini belirtiyor.

Uygulamanızın güncellik durumunu mutlaka kontrol etmenizi tavsiye ederiz. Zira neler olabileceği gözler önüne serilmiş durumda.


İlgili uygulamalar
Twitter, sosyal medya için merkezileşmemiş standartlar oluşturmaya hazırlanıyorTwitter, sosyal medya için merkezileşmemiş standartlar oluşturmaya hazırlanıyor
Twitter hesap dondurma nasıl yapılır?Twitter hesap dondurma nasıl yapılır?

Twitter Quick Promote Tanıtım Videosu


PAYLAŞ