Twitter, ABD seçim adaylarının hesaplarını koruyacak önlemler alıyor - Haberler - indir.com

Twitter, ABD seçim adaylarının hesaplarını koruyacak önlemler alıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-21 15:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler sosyal medya uygulaması Twitter, ABD seçimindeki tüm adayların hesaplarını korumak adına güvenlik düzeyini üst seviyeye çıkartıyor. Kampanya kapsamında olası yanlış bilgileri yada hackleme girişimlerini azaltmak için hesap güvenlik ayarlarını gözden geçirmeye başlamış durumda. Twitter cephesinden gelen açıklamalara göreABD’deki seçimlerle ilgili belirli bir Twitter hesabı grubu için proaktif olarak hesap güvenlik önlemlerini uygulamaya yönelik ek bir adım atıyoruz. Bugünden itibaren bu hesaplar, uygulama tarafından uygulama içi bildirimlerle ileriye dönük olarak veya şiddetle tavsiye edeceğimiz ilk hesap güvenlik önlemleri hakkında bilgilendirilecekler.” Deniliyor.

Sistem, mevcut hesabın zayıf olduğunu tespit ederse, seçim ile alakalı tüm hesaplardan şifrelerini yeniden değerlendirmesi gerektiğini isteyecek. Bu hesaplar için şifre sıfırlama koruması aktif hale getirilecek.

Twitter gündem sayfasında yeni bilgiler yer alacakTwitter gündem sayfasında yeni bilgiler yer alacak

Twitter ABD seçimleri için önlemler almaya başladı

“Bu, bir hesabın şifre sıfırlama işlemini başlatmak için e-posta adresini veya telefon numarasını onaylamasını zorunlu kılarak yetkisiz şifre değişikliklerini önlemeye yardımcı olan bir ayardır.” Bildirim sadece politikacılar değil, diğer yandan aşağıdakilerle beraber dahil olmak üzere seçimle alakalı bazı kullanıcılara gönderilecek; ABD İcra Şubesi ve Kongresindeki Kullanıcılar, ABD Valileri ve Dışişleri Bakanları,
Başkanlık kampanyalarında ya da siyasi partilerde ve ABD Meclisi, ABD Senatosu veya Vali adayları için çalışan kişiler, başlıca ABD haber kaynakları ve siyasi gazeteciler.

Bu yeni uygulama ve sistem ile kampanya esnasında büyük hasarlara sebep olabilecek olan hesap kırma yada yanlış beyan potansiyelini azaltmaya yardımcı olacak. Sadece iki ay önce çeşitli yüksek profili Twitter hesaplarının hacklendiği ve kripto para birimi dolandırıcılığı ile alakalı paylaşımlar yapıldığı biliniyor. Bu noktada ise seçimler esnasında benzer hacklenme olaylarının yaşanmaması ve bu gibi sorunların olmaması için Twitter yoğun mesai harcamaya devam ediyor.


Facebook ve Twitter'ın Sahte hesap operasyonu Rus hükumetine dayanıyorFacebook ve Twitter'ın Sahte hesap operasyonu Rus hükumetine dayanıyor
Twitter otomatik alt yazı desteği sunmaya hazırlanıyorTwitter otomatik alt yazı desteği sunmaya hazırlanıyor

PAYLAŞ