Twitter 2020'ye ait verilerini açıkladı - Haberler - indir.com

Twitter 2020'ye ait verilerini açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-10 18:00:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından birisi olan Twitter, 2020 yılında en fazla paylaşılan emojilerini açıkladı. Artık yıl sonuna yaklaşmışken sosyal medya platformlarından önemli istatistikler ve raporlar görmeye devam ediyor. Şimdi ise sosyal medya şirketi Twitter, emojilerin haricinde en çok konuşan spor takımları, kişileri ve TV platformları gibi istatistikleri yayınladı. Twitter, geçtiğimiz günlerde resmi blogu üzerinden yayınlamış olduğu bir yazı ile 2020 yılının trendlerini yayınladı. Twitter’da en çok tartışılan konuların haricinde kullanılan emojiler, takımlar, kişiler ve popüler programlar da listelendi.

Twitter’a göre “gülmekten gözlerinden yaş gelmek” emojisi 2020’de en çok kullanılan emoji oldu. “hüngür hüngür ağlamak” olan emoji ise ikinci sırada bulundu. 2020’nin ekstrem bir yıl olduğu bu iki zıt emojinin popüler oluşuyla da belli oluyor diyebiliriz.

Twitter Fleets özelliği hakkında açıklama yaptıTwitter Fleets özelliği hakkında açıklama yaptı

Twitter 2020 istatistikler

En fazla kullanılan emojiler

En çok kullanılan emojilerin haricinde en fazla tercih edilen yiyecek ve içeçek emojileri de paylaşıldı. Yiyeyecek ve içecek konuşmalarında emojilerin çok daha fazla kullanıldığı gözüküyor.

En fazla kullanılan yiyecek ve içecekler

Devam ettiğimizde Twitter, 2020 yılı için en çok konuşulan spor takımlarını da paylaştı. Son NBA şampiyonu olan La Lakers, 2020’nin hakkında en çok paylaşım yapılan spor kulübü oldu. Avrupa’nın en çok konuşulan klubü ise ManU. Takımı oldu.

En fazla konuşulan spor kulüpleri

2020 yılının en çok konuşulan TV programları tarafında ise Türkiye versiyonu da bir dönem olan Big Brother yarışmasının Brezilya versiyonu oldu. Ayrıca Game of Thrones dizisi de dünyanın en çok konuşulan 10 TV programı arasında yer aldı.

En çok konuşulan TV programları

En çok konuşulan kişiler

2020’nin çok konuşulan kişilerine baktığımız zaman ABD Başkanı Donald Trump ve gelecek yılın başkanı Joe Biden yer alıyor. Ayrıca öldürülen George Floyd ise üçüncü sırada yer alıyor.  


İlgili uygulamalar
Twitter güvenlik önlemlerini arttırıyorTwitter güvenlik önlemlerini arttırıyor
Twitter'ın 2020 için en'leri açıklandıTwitter'ın 2020 için en'leri açıklandı

PAYLAŞ