Twitter 2019 son çeyrek gelirleriyle kendi rekorunu kırdı! - Haberler - indir.com

Twitter 2019 son çeyrek gelirleriyle kendi rekorunu kırdı!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-07 10:00:00
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

2020’nin ikinci ayı başlarken şirketlerin 2019’a ait istatistikleri de belli olmaya başladı. Pek çok teknoloji devinin başarılarını ya da düşüşlerini açıkladığı bu dönemde bir açıklama da Twitter’dan geldi. 2019’a ait son çeyrek raporunu kamuoyuyla paylaşan Twitter’ın son üç ayında bir çıkış yakaladığı görüldü.

Bir dönemlerin en popüler sosyal medya uygulamalarından olan Twitter bildiğiniz üzere bir dönem düşüş yaşadıktan sonra durumu toparlamayı başarıp yola devam etmişti. Ancak geçtiğimiz senelerde Twitter’ın yaşadığı düşüş platformu rakipleri karşısında geriletmişti. Bir süredir sadık kullanıcı kitlesiyle yola devam etse de genel açıdan baktığımızda duraksama döneminde olan Twitter için 2019 hayli hareketli geçti. Geçtiğimiz sene kullanıcı kitlesini geri kazanmak ve mevcut kullanıcıları için en iyi uygulama deneyimi sunabilmek adına pek çok yeni özellikle karşımıza çıkan platformun bu yenilikleri işe yaramış gibi duruyor. Son çeyrekte büyük bir çıkış yaparak ciddi bir kar elde eden Twitter bu senede bu başarısını korumayı hedefliyor.

Twitter, emoji reaksiyon özelliğini yayınladıTwitter, emoji reaksiyon özelliğini yayınladı

Geçmişe bakıldığında kendi rekorunu kırmayı başaran Twitter’ın 2029 son çeyrek kazancı 1.01 milyar dolar olarak açıklandı. Son aylarda kullanımını ciddi oranda arttırmayı başaran platform bu artışın süreklilik kazanmasını istiyor. Bunun için yeni özelliklerle kullanıcılarının ilgisini taze tutmaya çalışan platform geçtiğimiz günlerde yaptığı yanıtlama sistemi sayesinde kullanıcıların Twitter’da birbirlerine yanıt vermesini de epey kolaylaştırmıştı. Güncellemelerle oldukça başarılı bir profil çizen platform bu sayede kullanıcıların uygulama içerisinde kaldığı zamanında artmasını sağlıyor.

Twweet başına elde edilen kar kendini katladı!

2019’un son çeyreğinde 2018 senesinde göre ciddi bir artış sağladığı göze çarpan Twitter’ın 2018’un son çeyreğinde tweet başına kazancı 0.15 dolarken 2019’un son çeyreğinde bu rakam 0.33 dolara yükselmiş bulunuyor. Yüzde 100’ün üzerinde bir yükseliş yakalamayı başaran platform bu sayede reklam gelirlerinde de ciddi bir artış yaşadı.

Twitter, Android'e Tweet Arası Geçiş Özelliğini Getirdi

Platformun yaptığı yenilikler göz önünde bulundurulduğunda Twitter’ın 2019’u 927 milyon dolar ile 1.01 milyar dolar arasında kapatması bekleniyordu. Açıkladığı raporla tahminlerin en üstünde bir kapanış yaptığını gözler önüne seren şirketin 2020 yılının ilk çeyreğinden 825 milyonla 885 milyon arası bir kazanç elde etmesi bekleniyor. Twitter’la ilgili paylaşılan analiz raporları da platformun genel olarak yılın son dönemlerinde ilk aylarına göre daha çok gelir elde ettiğini gösteriyor.  Bu nedenle şirketin 2020 senesinde 2019’da kırdığı rekora erişmemesi oldukça muhtemel gibi görünüyor.

Kullanıcı sayısında da yüzde 21 civarında bir büyüme kaydettiği görülen Twitter’ın sponsorlu içeriklerin kullanıcılara özel olarak hazırlandığı da bilinenler arasında yer alıyor. 2019’u ciddi bir başarıyla kapatan Twitter’ın 2020 senesinde de yüzde 20 oranında büyümesi beklenmekte. Son dönemlerdeki duraksamasını sonunda kırmış gibi görünen platformun aynı başarıyı bu yılda gösterip gösteremeyeceğini ilerleyen zamanlarda göreceğiz. Twitter’la ilgili gelişmelerden sizleri bilgilendirmeye devam ediyor olacağız.


İlgili uygulamalar
Twitter konuşmaları takip etmeyi kolaylaştıracak yeni bir güncelleme yayınladıTwitter konuşmaları takip etmeyi kolaylaştıracak yeni bir güncelleme yayınladı
Elon Musk Twitter'ı güvenlik önlemleri nedeniyle eleştirdiElon Musk Twitter'ı güvenlik önlemleri nedeniyle eleştirdi

PAYLAŞ