Twitter, 2014'ten bu yana en hızlı kazanç yükselişi yaşadı - Haberler - indir.com

Twitter, 2014'ten bu yana en hızlı kazanç yükselişi yaşadı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-24 11:00:12
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Sosyal Medya

Twitter’ın gelir artışı hızlandı ve mevcut rakamlar analistlerin beklentilerini de aştı. Twitter, 2014'ten bu yana en hızlı gelir artışını yakaladı.

Twitter 2020 yılının başından itibaren arka arkaya yaptığı hamleler ile platformdaki etkileşimleri arttırmayı başardı. Kullanıcıları memnun eden yeni geliştirmeleri ile birlikte daha farklı ve daha iyi bir platformun sunulmaya başlandığı Twitter'da, mevcut yenilikler şirket rakamlarına da yansıdı. Şirket tarafından açıklanan 2021 yılının ikinci çeyrek raporunda beklentilerin üzerine çıkmayı başaran sosyal ağ, özellikle abonelik hizmeti gibi farklı gelir alanlarını yaratmasıyla hisselerin yükselmesini sağladı. Açıklanan raporların ardından Perşembe günü Twitter hisseleri yüzde 9'a kadar bir yükseliş gördü. 

Twitter kullanım koşulları ve gizlilik politikası değişiyorTwitter kullanım koşulları ve gizlilik politikası değişiyor

Twitter'ın çeyrek bazda geliri yüzde 74 arttı

Reklam veren talebindeki artış ile birlikte şirketin çeyrek bazda yıllık geliri yüzde 74 oranında arttı. Bir önceki çeyreğe göre yüzde 28'lik bir artış yakalayan şirket, böylece 2014 yılından beri devam eden yavaş büyümeyi aşmayı başardı. 2021 yılının ikinci çeyreği itibariyle şirket en güçlü büyüme ile sonuçlanan bir çeyreği kapattı. 

2020’de zarar, 2021’de kar açıkladı

Twitter, 2020’nin 2. çeyreğinde 1,38 milyar dolarlık zarar açıklamıştı. Yeni yayınlanan raporda ise Twitter’ın 65,6 milyon dolarlık kar elde ettiği belirtti.

Şirketin gelirlerinin artmasındaki en önemli detaylardan birisi ise özel abonelik hizmetini tanıtması oldu. Sesli sohbet özelliği ve bahşiş gibi farklı özellikleri duyurarak platformda paranın daha fazla ön planda yer almasını sağlayan Twitter, böylece sosyal ağ için yapılan harcamaların artmasını sağladı. Yayınlanan raporda 2021 yılının tamamı için, personel sayısı ve toplam giderlerin en az yüzde 30 oranında artış göstermesinin beklendiği belirtildi. Ancak Twitter gelir konusunda oldukça emin olduğunun altını çizerek gelirin giderlerden daha hızlı artacağını vurguladı.

Twitter, yavaş bir büyüme trendine sahip olması, özellikle hisse değerlerinin çok stabil olmasına neden oluyordu. Ancak başarılı geçirilen 2021 yılının ilk 2 çeyreği itibarıyla 2021’in başından bu yana Twitter hisselerinde yüzde 29’luk bir artış kaydedildi. S&P 500 endeksinde de benzer bir tablo oluşurken artış yüzde 16 olarak açıklandı.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ