Twitch'e yerel fiyatlandırma geliyor: Abonelik 9,90TL'ye düşüyor - Haberler - indir.com

Twitch'e yerel fiyatlandırma geliyor: Abonelik 9,90TL'ye düşüyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-18 09:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Twitch platformuna yerel fiyatlandırma sistemi geliyor. Abonelik ücretleri 38,90 TL yerine yeni sistemine göre aylık sadece 9,90 TL olacak. 

Dünyanın en popüler canlı yayın platformu olan hizmet veren Twitch'in uzun bir zamandır beklenen Türkiye hamlesi uzun bir bekleyişin ardından sonunda duyuruldu. Konuyla ilgili olarak yapılan resmi açıklamalara göre Twitch platformunda bu hafta itibariyle abonelik ücretlerinde yere fiyatlandırma dönemine geçiş yapılıyor. 30 Mayıs tarihinden itibaren başlanacak olan bu yeni uygulamaya göre kanallara yapılan abonelik ücretleri sadece 9,90 TL şeklinde olacak.

Twitch yayıncısı Jahrein milletvekili adayı oluyorTwitch yayıncısı Jahrein milletvekili adayı oluyor

Twitch yerel fiyatlandırma politikası ilk olan geçtiğimiz aylar içerisinde Brezilya'da sunulmuştu. Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre Brezilya'daki ilk testler karşısında son derece olumlu tepkiler alınıyor. Abone başına kazanılan ücretler azalıyor gibi görünüyor olsa da toplam olarak abone sayılarında ciddi anlamda bir artış durumu söz konusu olduğu ve bu sebeple de yayıncıların toplam kazancında bir artış söz konusu olacağı belirtiliyor. Twitch yerel fiyatlandırma uygulamasının bu bağlamda hem yayıncı hem de seyirci için oldukça önemli olacağı ön görülüyor. 

Twitch'in yeni yerel fiyatlandırma sistemi 20 Mayıs gününden itibaren Türkiye ile beraber Mesksika'da da kullanılmaya başlayacak. Türkiye'de 9,90 TL (1,20 dolar), Meksika'da ise 48 peso (2,41 dolar) olarak uygulanacak. Twitch gelecek süre içerisinde benzer bir fiyatlandırmaların Asya, Orta Doğu, Latin Amerika, Afrika ve Avrupa'daki diğer bazı ülkelere de geleceğinin bilgisini verdi.

Amazon Prime'ın gelişi Twitch Türkiye'yi harekete geçirdi

Türkiye şu an için Twitch için en canlı ve en hızlı şekilde büyüme sağlayan ülkeler arasında yer alıyor. Türkiye'de popülerlik kazanan yayıncılar, Twitch'in İngilizce yayın açan global yayıncılarıyla yarış içerisinde olacak seviyede seyirci çekmeyi başarıyor. Diğer bir açıdan ise geçtiğimiz Mart ayı içerisinde, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve yayıncı Pqueen'in beraber gerçekleştirmiş oldukların yayın 300 binin üzerinde anlık seyirciye ulaşmayı başararak Twitch'in o anda en çok izlenen yayını olmaya hak kazancı. Amazon Prime'ın geçtiğimiz yıl içerisinde Türkiye'ye giriş yapması da Twitch Türkiye'nin büyüme sağlamasında önemli bir etki olarak gözüküyor.

7,90'LIK Prime üyeliği ile beraber istenilen herhangi bir kanal üzerinden abonelik alınabiliyor. Bunun ardından ise Türkiye'deki yayıncıların abonelik sayıları da ciddi anlamda artış gösterdi. Popüler platform Twitch şimdi yerel fiyatlandırma uygulamasına geçecek Türkiye'deki en önemli hareketini yapmış gözüküyor. Twitch için tasarlanan yeni fiyatlandırma politikasının hem yayıncılar hem de seyirciler için oldukça olumlu bir hareket olacak gibi gözüküyor. 

 


İlgili uygulamalar
30 gün aralıksız yayın yapan Twitch yayıncısı rekor kırdı30 gün aralıksız yayın yapan Twitch yayıncısı rekor kırdı
Twitch kullanıcı adı nasıl değiştirilir?Twitch kullanıcı adı nasıl değiştirilir?
Twitch 2,1 milyar izlenme saatiyle izlenme rekorunu tazelediTwitch 2,1 milyar izlenme saatiyle izlenme rekorunu tazeledi

PAYLAŞ