Twitch'e 1080P Yayın Desteği Geldi - Haberler - indir.com

Twitch'e 1080P Yayın Desteği Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-31 12:55:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Oyun ve teknoloji dünyası geliştikçe yayıncılık kavramıda beraberinde gelişmeye devam ediyor. Bu noktada Facebook ve Twitter'ın canlı yayın özelliklerini platformlarına getirmesi oyun yayıncılığı noktasında daha fazla alternatif oldu denilebilir. Bu noktada popüler olan oyunculuk yayınlarının ana platformu olarak görülen Twitch ise gelişmiş desteklerini sunmaya devam ediyor. Ayrıca yayıncıların daha fazla reklam gelirli bir platform ile para kazanma platformlarıda git gide artmaya devam ediyor. İşte bu oyun yayınlarının zirvesi olarak gözüken Twitch, Amazon'un yayıncılık platformuna hamle olarak artık 1080p çözünürlükte yayın yapma desteğini getirdi.

Hali hazırda oldukça güçlü bir şekilde yoluna devam eden Twitch platformu çeşitli yeni özellikleri yayıncılarına sunarak bu yolda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Şirketin hedefi ise 1080p çözünürlük desteği sonrasında ilerleyen zamanlarda 4K çözünürlüklü yayınlarıda görebiliriz. Zaten bir süre önce Twitch bazı büyük kitlelere sahip yayıncılarına 60 FPS'de 1080p çözünürlükte yayın yapma desteğini sunmuştu. Fakat öncelikli kişiler sonrasında şimdi şirket bu yeni yüksek kalitedeki yayın yapma özelliğini tüm kullanıcılarına vermeye başladı.

İlk olarak kod çevrim içi teknolojisini güçlendiren şirket yüksek çözünürlükteki desteğinin sınırlarını genişletmeye başlıyor. Ancak bu yüksek çözünürlükte yayın desteğinin bazı gereksinimleri bulunuyor. Kullanıcılara bu kalitede yayın için 3 ile 6 megabitlik bir değerleri önerirken, daha önce bu sınır 3.5 ile belirlenmişti. Bu bit değerlerinin arttırılması ile beraber 1080p çözünürlük desteğide gelmiş oldu. Yüksek çözünürlük ile yayın yaparken bit oranının düşürülmesi ile beraber yayın esnasında oluşabilecek görsel bozulmaların önüne geçilecek. Bu sayede yüksek tempoya sahip oyunlardan alınan deneyim daha üst seviyelere çıkacak.

Twitch, belirttiğine göre aşırıya kaçılmamasını öneriyor ve bant genişliğine bağlı olarak aktivitelerin yayını etkileyebileceğini söylüyor. Twitch her zaman bu çözünürlükte yayın yapılmamasını önererek sözlerini noktalıyor.





PAYLAŞ