#TwitchDoBetter Eleştirilerine Twitch’ten Yanıt Geldi - Haberler - indir.com

#TwitchDoBetter Eleştirilerine Twitch’ten Yanıt Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-16 11:00:18
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Twitch te yer alan taciz sorunları ve içerik oluşturuculara yönelik son günlerde artan eleştirilere karşı kullanıcılar Twitter'da yeni bir trend başlattı. Twitch’in daha iyi bir şey yapabileceğini söyleyerek çeşitli taleplerde bulunan kullanıcılar, kısa süre içerisinde binlerce mesajın da atılmasını sağladı. Gündemde yer alan bu haberlerin ardından ise özellikle şirketin konu ile ilgili mesaj paylaşarak kullanıcıların taleplerini değerlendireceğini söylemesi dikkat çekti.

“Daha Fazlasını Yapmamız Gerektiğini Biliyoruz”

Şirket, "Botlama, nefret baskınları ve marjinal içerik oluşturucularını hedef alan diğer taciz biçimleri hakkında çok fazla konuşma gördük. Bizden daha iyisini yapmamızı istiyorsunuz ve bu sorunları çözmek için daha fazlasını yapmamız gerektiğini biliyoruz. Bu, içerik oluşturucu güvenliği hakkında açık ve devam eden bir diyalog içerir." diyerek kullanıcılar tarafından uzun zamandan beri paylaşılan mesajlara yanıt verdi. Kullanıcı dostu yapısı ile bilinen şirketin böylesine bir açıklama yapmış olması, şu anda kullanıcılar tarafından oldukça olumlu karşılandı. 

Yayıncılardan Arka Arkaya Mesajlar Geldi

Twitch’te yaşanan olaylar aslında çok daha eskilere dayanıyor. Popüler içerik oluşturucularının yayınlarına katılan ve pek çok farklı bot hesap ile çeşitli tacizler ve olumsuz davranışlarda bulunan kişiler, yayınlarda da ciddi bir soruna yol açmaya başladı. Bu durum içerik oluşturucularını ciddi bir şekilde etkilediği gibi para kazanmaya çalışan kullanıcılar için sisteme zaman zaman kullanılamaz hale geldi. Bu durumdan daha fazla yayıncının etkilenmeye başlaması ise Twitter'da başlatılan etikete kısa süre içerisinde çok yüksek destek gelmesini sağladı.

“Katkınız Çok Önemli”

Şirket tarafından Twitter üzerinden yapılan paylaşımlarda arka arkaya pek çok mesaj gönderildi ve kullanıcılara konu ile ilgili çağrılarda bulunuldu. Paylaşılan mesajlar arasında en çok dikkat çekenlerden birisi ise güvenli bir platform oluşturulabilmesi adına Twitch’in kullanıcılardan destek istemesi oldu. Şirketin bu konudaki açıklaması ise şu şekilde; "Bizim işimiz asla bitmedi ve daha güvenli bir Twitch oluşturmaya çalışırken katkınız çok önemli. Deneyimler hakkında daha fazla bilgi edinmek için topluluk üyelerine ulaşacağız"

Twitch tarafından yayınlanan bu mesaj sonrasında ise atılacak ilk somut adım oldukça merak ediliyor.





PAYLAŞ