Twitch yönetimi, yayıncıların işlerini kolaylaştırmak için harekete geçti - Haberler - indir.com

Twitch yönetimi, yayıncıların işlerini kolaylaştırmak için harekete geçti

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-12 20:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Oyunseverlerin uğrak mekanı Twitch son zamanlarda, Dijital Binyıl Telif Hakkı Yasası ile gündeminde yerini aldı. Twitch üzerinden yayın yapanların kanallarında bulunan kliplerin, yasa nedeniyle birbirinin ardından silinirken, Twitch'ten konuyla ilgili olarak yeni bir hamle daha geldi. Platform söz konusu bu konu için yeni bir özellik üzerinde çalıştığını ve bu özellikle tüm kliplerin de kolaylıkla silinebileceğini açıkladı. 

Video oyun sektörünün gelişmesi ve oyunların belirli bir noktadan sonra ulaşılamaz hale gelmesiyle beraber oyun odaklı canlı yayın platformları büyük bir önem kazanmış gibi görünüyor. Artık oyunseverler, özellikle de donanım özellikleri nedeniyle oynamadıkları oyunları canlı yayın yapan oyuncular sayesinde izleme imkanını elde ediyorlar. Bu konuda hizmet veren en popüler platform da hiç şüphesiz Twitch.

SoundCloud ve Twitch'ten iş birliğiSoundCloud ve Twitch'ten iş birliği

Twitch, geçtiğimiz hafta içerisinde çok da beklenmeyen bazı tartışmaların odak noktası olmuş gibi gözüküyor. Dijital Binyıl Telif Hakkı Yasası (DMCA) nedeniyle pek çok oyun yayıncının hesabında bulunan klipler, müziklerin telif hakları nedeniyle kaldırıldı ve bu da, bazı tepkilere neden oldu. DMCA nedeniyle ceza yemek istemeyen Twitch yayıncıları, kanallarına yükledikleri klipleri tek tek incelemeye başlayıp, bu kliplerde telif hakkı olan bir müziğin olup olmadığını taramaya başladılar.

Twitch yönetimi, yayıncıların işlerini kolaylaştırmak adına harekete geçti

Twitch platformu üzerinden yıllardır yayın yapan oyuncular vardır. Üstelik söz konusu bu yayıncıların hesaplarına bakıldığında yüzlerce klibin olduğunu görmek mümkün. Dolayısıyla bir yayıncının, kanalındaki tüm klipleri tek tek inceleyip telif hakkı bulunan müziği kullanıp kullanmadığını bulması oldukça zor bir durumdur. Bu durumun farkına varan Twitch yönetimi, harekete geçtiğini ve kliplerin silinmesini daha kolay hale getireceğini belirtti. Konuyla ilgili olarak Twitch tarafından yapılan açıklamaya göre yayıncılar, kullanıma sunacak yeni bir özellikle beraber kanalda yer alan klipleri daha kolay bir şekilde silebilecekler. 

Twitch'in bu konu hakkındaki yeni özelliği, yayıncılar için işleri o kadar kolaylaştırıyor ki kanalda yer alan tüm klipler tek bir tuşla silinebilecek. Twitch platformuna kısa bir süre sonra eklenmesi beklenen bu özellik, bir kanalda yer alan tüm kliplerin tek bir tuşla silinmesini sağlayacak. Ancak Twitch, sadece bu yeni özellikle yetinmeyecek. Twitch tarafından yapılan açıklamalar, platformun Audible Magic isimli bir şirketle de anlaştığını ortaya koyuyor. 1999 yılından beri hizmet veren şirket; plak şirketi, televizyon stüdyoları, müzik yayıncıları ve sosyal medya platformları gibi mecralara içerik tanımlama hizmeti veriyor. Twitch'in bu anlaşması, platformda telif hakkı olan içeriklerin bundan sonra Audible Magic'e emanet olmasını sağlayacak.

Twitch'in açıklamalarına göre Audible Magic, platformda bulunan tüm klipleri inceleme altına alarak bu kliplerde telif hakkı bulunan müziğin olup olmadığını tarayacak. Eğer klip içerisinde telif hakkı bulunan müziğe denk gelinirse 30 dakikalık bölümün sesi kısılacak. Bu sayede Twitch yayıncıları DMCA nedeniyle ceza yemeyecek. Twitch'in resmi Twitter hesabından yapılan açıklamalara göre yayıncılara sunulacak olan tüm klipleri silme özelliği, önümüzdeki haftalarda hazır hale gelecek.


İlgili uygulamalar
Mount & Blade II: Bannerlord Steam ve Twitch'te rekor kırdıMount & Blade II: Bannerlord Steam ve Twitch'te rekor kırdı
Twitch çıplaklık politikasını güncellediTwitch çıplaklık politikasını güncelledi
Twitch dijital hediye kartı dönemi başlıyorTwitch dijital hediye kartı dönemi başlıyor

PAYLAŞ