Twitch, yeni Soundtrack uygulaması ile telif derdini bitiriyor - Haberler - indir.com

Twitch, yeni Soundtrack uygulaması ile telif derdini bitiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-06 10:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Uygulama

Oyuncuların canlı yayınlar açarak kitlelerini büyüttüğü Twitch, içerik üreticilerin kendi yayınlarına lisanslı müzik ekleyebilmelerini mümkün kılan yeni Soundtrack aracını duyurdu. Bu araç, yayıncıların başındaki telif hakkı problemini önemli ölçüde azaltacak.

Soundtrack by Twitch olarak duyurulan bu araç, Twitch’in ilk olarak 2015 yılında başlatıp geçen sene durdurduğu çalışmaların en yeni hali. Şirket o zaman da Twitch Müzik Kitaplığı adı altında yayıncıların müzik telif hakkı sorununu çözmeyi umuyordu, fakat bunu aniden kapattı.

Yanlış bilgilerle mücadele için hazırlanan Twitter Birdwatch nasıl çalışıyor?Yanlış bilgilerle mücadele için hazırlanan Twitter Birdwatch nasıl çalışıyor?

Twitch, yeni Soundtrack uygulaması ile telif derdini bitiriyor!

Soundtrack by Twitch’in piyasaya sürülmesi ile, müzikler kendi ses kanalına ayrılacak. Böylece yayıncılar, yayınlarının tekrar videolarında bile sessize alma ya da ihtar endişesi olmaksızın arzu ettikleri parçaları kullanabilecek. Bu noktada Twitch ekibi, yayıncılara bir sürü çalma listesi üzerinden kullanılan temaya ya da türe göre (örneğin rap, klasik müzik, pop gibi) müzik kataloğu sunacak.

Twitch, Soundtrack aracı için çeşitli dağıtım ortaklarıyla çalışıyor, ancak ana şirketlerle anlaşmaları bulunmuyor. Onun yerine sırasıyla; Soundcloud, Monstercat, Distrokid, cdbaby, Empire, Westwood Recordings, United Masters, Alpha Pup, Popgang, Text Me Records, Dim Mak, Create Music Group, Chillhop Music, Anjunabeats, Soundstripe, LabelWork, mxmtoon, Nuclear Blast, Season of Mist, Chilled Cow, Pure Noise Records, Symphonic, Blkbox ve Songtradr gibi ortaklarla işbirliği yapıyorlar.

Yapılan bu işbirlikleri, özetle yayıncıların toplamda bir milyondan fazla parçayı ücretsiz olarak kanallarında kullanabileceği anlamına geliyor. Ayrıca erken erişim sürümü piyasaya halihazırda sürülen Soundtrack’in PC’de OBS, Twitch Studio ve Streamlabs OBS (yakında) ile uyumlu olduğu da belirtiliyor.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ