Twitch Yayıncısı, Yaptığı Cosplay Nedeniyle 1 Ay Ceza Aldı - Haberler - indir.com

Twitch Yayıncısı, Yaptığı Cosplay Nedeniyle 1 Ay Ceza Aldı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-16 19:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Oyun

Canlı video odaklı hizmet veren Twitch, oyunsever kitlenin kalbini kazanmayı başaran son derece popüler bir platformdur. Online oyunlarda yer alan oyuncular Twitch üzerinden yayın açarak takipçilerine oyun performansını sergiliyor. Bugünlerde elde ettiğimiz bilgilere baktığımız taktirde Twitch'te Karapups adı ile yayın açan Litvanyalı yayıncı Karina Martsinkevich, dünyanın en popüler oyunu Apex Legends oyununda yer alan Lifeline karakterinin cosplayini yaparken Twirch tarafından bir ay süreliğine uzaklaştırıldı. 

Apex Legends'in 1. sezonu bugün başlıyorApex Legends'in 1. sezonu bugün başlıyor

Litvanyalı Twitch yayıncısı Karina Martsinkevich, Cumartesi günü gerçekleşen sohbet yayını aracılığı ile cosplay yapması sebebiyle banlanma cezası ile karşı karşıya geldi. Apex Legend, oyun piyasasına girdiği günden itibaren büyük kitleleri etkisi altına almayı başardı ve oyunun en dikkat çeken özelliklerinden biri ise, oyuncuların görsel zenginliği oldu. Hem oyunun görsel içerikleri hem de oyuncuların farklı karakterleri ile oyuncu açısından son derece zengin içerikler sunmayı başaran Apex Legends, Twitch üzerinde de oldukça popülerdir. Apex Legends oyununda yer alan Lifeline adlı oyun karakterine olan ilgisi ile bilinen Litvanyalı yayıncı Karina Martsinkevich, karaktere benzeme çabası içerisinde işlemler yaparken bir süreliğine Twitch üzerinden yasal yedi. Yasaklanma sebebi arasında yer alan durum ise, yayıncının Lifeline'a benzemek üzere yüzüne sürdüğü koyu renkli fondöten olması ise çeşitli tartışmalara konu oldu. 

Karina Martsinkevich, Twitch'ten yasak aldı

Twitch yayıncıları gerek oyun performansları ile gerek sohbetleri ile takipçileri eğlendirmeyi başarıyor. Karupups takma adı ile yayınlara dahil olan Martsin kevich, takipçileri için hazırladığı cosplay amacıyla, saçlarının renginde ve kıyafetlerinde ciddi ölçüde değişiklikler yaptı. Bu aşamaya kadar her şey normal gitse de karaktere benzemek amacıyla yüzüne koyu renk fondöten süren kullanıcı, Twitch tarafından yasak ile karşı karşıya kaldı. Martsinkevich, bunun üzerine YouTube aracılığı ile yaptığı bir açıklamada cosplay yapmanın ne kadar zor olduğunu, kıyafet ve makyaj işlemlerinin ne kadar zaman adlığını takipçilerine belirtmek istediğini ortaya koydu. Twitch tarafından yayıncıya gelen bu yasağın asıl sebebinin, "bir kişiye veya insan grubuna karşı nefret dolu davranışlarda bulunmak" olduğunu dile getiren Litvanyalı Twitch yayıncısı, herhangi birini kırmak ya da dalga geçmek gibi bir amacının olmadığını, sadece karakteri çok sevdiğini ve bu karaktere benzemek istediği için bu cosplayi hazırladığının bilgisini verdi. 

Yayını kesilen ve hatta yayın yapması yasaklanan Twitch kullanıcısı için şirket tarafından herhangi bir açıklama gelmedi. Yasağın ne zaman kalkıp kalmayacağı hakkında henüz kesin bir bilgi söz konusu değildir. Online olarak yer alınan oyunlar isteğe bağlı olarak Twitch üzerinden yayın özelliği sayesinde çeşitli takipçilere oyun oynama performanslarını sunmak adına güçlü özellikler sunuyor. Dünyanın her yerinden dahil olunan Twitch üzerinde yayın yapan ve Apex Legends oyununda yer alan karakterlerden Lifeline'a karşı ilgisi ile popüler olan Liyvanyalı Karina Martsinkevich, yapmaya  çalıştığı cosplay sebebiyle Twitch üzerinden yasak yedi. Bu yasak hakkında çok fazla bilgi söz konusu değildir. 

 


İlgili uygulamalar
Apex Legends’te ilk: Güçlü silahlar nerflendi!Apex Legends’te ilk: Güçlü silahlar nerflendi!
Apex Legends E-Spor takımlarının cazibesi oldu!Apex Legends E-Spor takımlarının cazibesi oldu!
Apex Legends 500 bin kullanıcıyı banladı!Apex Legends 500 bin kullanıcıyı banladı!

PAYLAŞ