Twitch yayıncıları telif hakkı ihtarı alıyor - Haberler - indir.com

Twitch yayıncıları telif hakkı ihtarı alıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-16 20:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünya üzerinde oyuncular tarafından yayınlar gerçekleştirilen popüler platform Twitch için telif hakları sebebiyle son dönemde birçok yayıncı geçmiş yayınlarını silmek zorunda kalmışlardı. Ancak şimdi ise yaşanan yeni gelişme ile beraber oyun içi sesler sebebiyle ihtarlar alınmaya başlandı. Bu kapsamda Twitch, yayıncılara “telif hakkına sahip olmadığınız içerikleri yayında çalmayın” şeklinde bir açıklama da bulunuyor. Dünyanın en popüler yayın platformlarından birisi olan Twitch, son günlerde DMCA kapsamında yapmış olduğu değişiklikler ile gündeme gelmeye devam ediyor. Yayıncıları kanallarındaki geçmiş yayın kaydını ve klibini silmek durumunda bırakan telif hakları, son dönemde birçok yayıncının canını sıkmışa ve sıkacağa benziyor.

Bu noktada yeterli bir performans sunamayan Twitch, birçok yayıncı tarafından eleştirilmeye devam ediyor. Daha sonra ise bir açıklama yaparak telif haklarını kötü yönettiği için yayıncılardan özür dilemişti. Buna rağmen ise henüz bir çözüm yolu içeriğini yayıncılara sunmuş değil.

Twitch DMCA sorununu ile gündemdeTwitch DMCA sorununu ile gündemde

Twitch oyun seslerinden telif hakları olacağını ifade ediyor

Bu kapsamda Twitch, canlı yayınlar esnasında oynatılan yada gösterilenler ile telif hakları korunan herhangi bir içeriği tespit etmek için otomatik bir yazılım kullanıyor. Yayıncılar tarafından bildirilenlere göre Twitch algoritması, bazı oyunlardaki oyun içi ses efektlerini de telif haklarını ihlal ettiği sebebiyle yayıncılara uyarılar gönderiyor. Diğer yandan Twitch hem içerik oluşturucularını hem de izleyicileri rahatsız eden bu durum için bir çözüm sunabilmiş değil. Ayrıca neyin ihlal problemi oluşturacağı ve hangi cezaların verilebileceği noktasında henüz bilgi verilmiş değil.

Twitch yaşanan bu durumdan ötürü özür dilemiş olsa da, telif hakları sebebiyle yasaklanma ile karşı karşıya olduğunu bildiren yayıncıların sayısı da artmaya devam ediyor. Bu durum ise içerik kaldırmalarının yanı sıra yayın akışının geleceği noktasında oyunculara endişe vermeye devam ediyor.  


Twitter Yönetim Kurulu, aktivist yatırımcının devretme teklifinin ardından CEO'su Jack Dorsey'i desteklediTwitter Yönetim Kurulu, aktivist yatırımcının devretme teklifinin ardından CEO'su Jack Dorsey'i destekledi
Twitter uyarıları kullanıcıları yönlendiriyorTwitter uyarıları kullanıcıları yönlendiriyor

PAYLAŞ