Twitch yayın etiketlerini değiştirmek zorunda kaldı - Haberler - indir.com

Twitch yayın etiketlerini değiştirmek zorunda kaldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-07 16:00:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Oyuncuların vakit geçirmekten keyif aldığı ünlü yayın platformu Twitch, gün gece saatlerinde yayın etiketleri üzerinde bir değişiklik yaptı. Normal şartlarda "Blind Playthrough (Kör oynama)" olan etiket, eleştiriler ve şikayetler sebebiyle platformdan tamamen kaldırdı. Genellikle oyun yayınlarının yapıldığı platform bir çok temaya sahiptir. Bunlar, müzik çalma, sohbet ve dans ve daha fazlası olarak şekilleniyor. Kullanıcılar kurallar doğrultusunda diledikleri gibi yayın açarak platform içerisinde eğlenceli bir şekilde vakit geçirebilir. Platformda açılan herhangi bir yayına izleyici çekmek ya da izleyicileri yayın hakkında bilgilendirmek için yayıncılar başlık, oyun, yayın türü ve yayın etiketi gibi bir çok konu hakkında değişiklik yapabiliyorlar. 

Söz konusu bu yayın etiketleri arasında blind playthrough, yani Türkçe kör oynama olarak çevrilebilecek bir etiket de yer alıyor. Bu etiket aslında bir ilk kez deneyimleyecek veya oyunla ilgili olarak büyük bir spoiler vermeyecek olan yayıncılar tarafından yayın etiketi olarak da kullanılıyordu. Aslında kötü bir anlama çıkmayan bu etiket, bazı kişiler tarafından oldukça tepki gördü ve Twitch, yapılan eleştirileri ve şikayetleri dikkate alarak etiket platformdan kaldırdı. 

Twitch, yeni Soundtrack uygulaması ile telif derdini bitiriyorTwitch, yeni Soundtrack uygulaması ile telif derdini bitiriyor

Bazı kişiler kararı doğru , bazı kişiler ise gereksiz olarak değerlendirdi

Neredeyse her değişiklikte olduğu gibi Twitch'in bu değişikliğinde de insanlar iki ayrı tarafa bölündü. Bu taraflardan biri, değişikliğin mantıklı ve gerekli olduğunu savunurken bir diğer taraf ise bu değişikliğin aslında pek de gerekli olmadığını belirtti. Platformun yaptığı bu değişiklikleri gerekli bulan kişiler, "blind playthrough" etiketinin ilk kelimesinin görme engelli olan insanlara karşı saygısızlık olduğunu belirterek kaldırılmasının da doğru olduğu belirtti. 

Öteki taraf ise bu etikette hiç bir şekilde olumlu bir anlam olmadığını ve kimseye karşı da herhangi bir saygısızlık yapılmadığını belitti. Konu hakkında yapılan bu değişikliklerin gereksiz olduğunu ve Twitch üzerinde daha önemli problemlerin de var olduğunu dile getiren bu taraf, son zamanlar içerisinde Twitch üzerinde patlak veren DMCA olayıyla ilgili platformun eleştiri ve şikâyet yağmuruna tutulması gerektiğini belirtti. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha fazla bilgi elde edilmesi bekleniyor. 


Twitch oyun yayım piyasasının hakimi olduTwitch oyun yayım piyasasının hakimi oldu
Twitch yeni bir yasal mücadele ile karşı karşıya geldiTwitch yeni bir yasal mücadele ile karşı karşıya geldi
Twitch DMCA sorununu ile gündemdeTwitch DMCA sorununu ile gündemde

PAYLAŞ