Twitch tahtı rakiplerine bırakmadı - Haberler - indir.com

Twitch tahtı rakiplerine bırakmadı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-02 15:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

2011 yılında kullanıcıların beğenisinde sunulan Twitch, toplan izlenme süresi konusunda rakipleri geride bırakmayı başarıyor. Son dönemler içerisinde cinsel istismar suçunu işleyen birçok yayıncıyı tek kalemde silen yayın platformu, rekor üstüne rekor kırıyor. Halihazırda kullanıcı sayısıyla başarılı olan Twitch platformu, yeni bir rekor ile gündem de adından söz ettirmeyi başarıyor. 

Twitch, toplam izlenme süresi ile rakiplerini geride bırakıyor

Bu yılın ilk çeyreğinde Corona virüs salgını sayesinde dudak uçuklatan bir rekora imza aran ünlü yayın platformu, kendi tarihinde ilk kez bir çeyrekte toplam 3 milyar saati (izlenme anlamında) aşmayı başardı. Bu başarıya bir yenisi daha eklendi. Twitch, Streamlabs ve Stream Hatchet tarafından hazırlanan bu rapora göre bu konuda yüzde 62,7 oranında bir ilerleme sağlandı ve bu yılın ikinci çeyreğinde, izlenme açısından toplam 5 milyar saati geçti. Bu sayede Twitch platformunun yayın konusundaki liderliği bir kez daha tescillenmiş oldu. Oyun yayıncılığı sektöründe yüzde 67,6'lık bir paya sahip olan bu popüler platform, geçtiğimiz yıla göre toplam izlenme saati konusunda yüzde 83.1 oranında bir artışa imza atmış oldu. Peki Twitch yayın konusunda nasıl bir konumda?

Twitch çıplaklık politikasını güncellediTwitch çıplaklık politikasını güncelledi

Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgilere göre bu yılın ilk çeyreğinde 121.4 milyon saatlik bir yayın akışı elde eden Twitch, yüzde 58.7‘lik bir artış ile 192.7 milyon saate ulaştı. Bu başarı, bu yılın ikinci çeyreğine ait.Toplam izlenme kategorisi için hazırlanan bu istatistik dilimine bakıldığında ikinci sırada YouTube Gaming Live'ı görmek mümkün. Kendisinin yüzde 20'lik bir pay ile yoluna devam ettiği görülüyor. Söz konusu bu payın toplam 1.5 milyar saate tekabül ettiğini söylemek mümkün.

Facebook 822.5 milyon saat (yüzde 11) ile yoluna devam ediyor. kısa bir süre önce kapanan Mixer ise jübilesini 106 milyon saat yani yüzde 1.4 ile yaptı. Toplam yayın saatine bakıldığında ikinci sırada ise Microsoft’un Mixer projesini görüyoruz. Mixer'ın bu kategoride elde etmiş olduğu istatistik 16.9 milyon olarak tescillendi. Yüzde 14.4 oranında bir paya tekabül eden bu başarıyı üçüncü sırada bulunan YouTube Gaming Live takip ediyor. YouTube, toplam yayın saati konusunda 16.9 milyona ulaştı. Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformu olan Facebook ise ne yazık ki istediği başarıyı bu alanda elde edemedi. İzlenme konusunda Mixer'dan daha iyi olan ünlü sosyal medya platformu, bu konu ile ilgili olarak sadece 6 milyon saate ulaşabildi. Aynı zamanda 2.4 gibi küçük bir oranla yetindi.

“Benzersiz Kanal” artışında ise en mutlu taraf yine yüzde 61.3 oran ile Twitch oldu. Konuyla ilgili olarak hazırlanan istatistiklere bakıldığında pastasına baktığımızda Mixer’ın yüzde 31’lik, YouTube’un yüzde 6.5’lik ve Facebook’un yüzde 1.2’lik bir yer kapladığını anlamak mümkün. Yayın platformları bu kanallar sayesinde kendi popülerliğini artırabiliyor. Bu bağlamda oldukça elzem olan bu kanallar, çeşitli iş ve yayın anlaşmaları sayesinde hem gelir elde ediyor hem de marka bilinirliğini yükseltiyor.


İlgili uygulamalar
Twitch dijital hediye kartı dönemi başlıyorTwitch dijital hediye kartı dönemi başlıyor
Twitch yayıncıları eski yayınları için telif hakkı ödemek zorunda kalabilirTwitch yayıncıları eski yayınları için telif hakkı ödemek zorunda kalabilir
Twitch yönetimi, yayıncıların işlerini kolaylaştırmak için harekete geçtiTwitch yönetimi, yayıncıların işlerini kolaylaştırmak için harekete geçti

PAYLAŞ