Twitch rakibi Facebook Gaming müzik şirketleriyle masaya oturdu - Haberler - indir.com

Twitch rakibi Facebook Gaming müzik şirketleriyle masaya oturdu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-16 17:15:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Uygulama

Oyun içeriği üreticilerinin bir numaralı sosyal medya platformu olan Twitch, son zamanlarda yaşanan müzik telifleri konusunda büyük sıkıntılar yaşamış ve Twitch Sings platformunu kapatma kararı almıştı.

Oyun içeriği üreticilerinin yeni alternatiflerinden birisi konumunda olan Facebook Gaming ise müzik telif hakları için büyük bir adım atarak bir numaralı rakibine karşı hamlede bulundu.

Amazon, ürünleri manipüle eden 20.000 yorumu sildiAmazon, ürünleri manipüle eden 20.000 yorumu sildi

Twitch rakibi Facebook Gaming müzik şirketleriyle masaya oturdu

Facebook Gaming, hem YouTube hem de Twitch üzerinden oyun içeriği üretenlerin en büyük sorunlarından birine, belki de en büyük yarasına merhem olmaya hazırlanıyor.

Buna göre Facebook, Universal, Sony, Warner, Kobalt, Merlin ve BMG gibi dev müzik şirketleri ile bir anlaşmaya vardı. Buna göre oyun içeriği paylaşan oyuncular belirlenen bazı şartlar ile bu şirketlere ait olan lisanlı müzikleri içeriklerine dahil edebilecekler.

Belirlenen bu şartlara göre, içerik üreticisinin çalınmak istenen bu parçaları arka plan olarak kullanması gerekiyor. Yani müziği tek başına ya da ön plana çıkararak yayınlamak mümkün olmayacak. Tabii ki içeriğin bazı yerlerinde müzik sesinin yükselip ön plana çıkması buna dahil değil.

Fakat müziğin ön plana çıkarılacak olan bu sürelerin çok uzun olmaması gerekiyor. Facebook ise oyun içeriği platformunda içerik üreticilerine eklenebilecek parçaları da sunacak. Henüz bu anlaşmanın ayrıntıları ortaya çıkmış değil. Ancak Facebook muhtemelen yaptığı düzenleme ile birlikte, paylaştığınız parçaların nasıl kullanılacağını daha ayrıntılı şekilde paylaşacaktır.

Söz konusu bu anlaşma her ne kadar Facebook için önemli olsa da, Twitch gibi sektörün lokomotifi olan platformların da müzik şirketleri ile anlaşmasının yolunu açabilir. Hatta yorumlar Google’ın da YouTube için böyle bir anlaşma yapabileceği şeklinde.


İlgili uygulamalar
Amazon Prime şok fiyatı ile Türkiye’de!Amazon Prime şok fiyatı ile Türkiye’de!

PAYLAŞ