Twitch politikalarını güncelledi - Haberler - indir.com

Twitch politikalarını güncelledi

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-09 10:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bugüne dek politikalarını sık sık yenileyen Twitch platform dışında gerçekleşen “Topluluk üyelerine yönelik nefret davranışlarını ve tacizi” ele almak için güncellenmiş bir politika uygulama kararı aldı.

Platform üyelerinin platform dışındaki davranışlarını da denetleyerek suça karşı yaptırım uygulama konusunda kararlı olan Twitch politikalarında değişikliğe gidiyor. Twitch güncellenen politikasına iki yeni kategori eklenmiş durumda.

Twitch'ten Trump'a süresiz yasak geldiTwitch'ten Trump'a süresiz yasak geldi
Twitch’in suçun gerçekleşme alanıyla alakalı resmi açıklaması

Birinci kategori: Diyelim, bir kullanıcı hem Twitch'te hem de Twitch dışında tacize uğradı. Bu durumda, Twitch üzerinde gerçekleşen olay ile bağlantılı olarak Twitch dışında gerçekleşen kanıtlanabilir davranış ve beyanları dikkate alıyoruz. Örneğin, Twitch'te bir canlı yayında gerçekleşen bir taciz olayına ilişkin şikayeti değerlendirirken bununla bağlantılı olarak veya bunun devamı niteliğinde Twitter'da meydana gelen tacizi de şikayet halinde göz önünde bulunduruyoruz. Twitch dışı suçlara ilişkin mevcut politikamız çoğu durumda bu şekilde çalışıyor ve bunu değiştirmeyi düşünmüyoruz.

İkinci kategori: Yeni durumda, Twitch topluluğuna karşı önemli güvenlik tehdidi oluşturan ağır suçlara karşı, bu eylemler tümüyle Twitch dışında gerçekleşmiş bile olsa yaptırım uygulayacağız. Bu tip suçlar arasında şunlar sayılabilir:

  • Ölümcül şiddet ve şiddet yanlısı aşırılık
  • Terörist faaliyetler veya teröre eleman kazandırma
  • Açık ve/veya yakın kitlesel şiddet tehdidi (örneğin, bir insan grubuna, etkinliğe veya insanların toplandığı bir yere yönelik saldırı tehdidi).
  • Bilinen bir nefret grubunun lideri veya üyesi olmak
  • Rızaya dayanmayan cinsel eylem ve/veya cinsel saldırıda bulunma veya böylesi eylemlere iştirak etme
  • Çocuklara karşı cinsel taciz ve istismar ve küçük yaştaki kişilerle ilgili cinsel içerikli materyallerin teşvik edilmesi/dağıtımı
  • Twitch topluluğunun fiziki güvenliğini bariz ve doğrudan tehlikeye atacak, örneğin bir Twitch etkinliğine yönelik saldırı tehdidi gibi eylemler
  • Personeli de dahil olmak üzere Twitch'e yönelik açık ve/veya yakın tehdit

Twitch ikinci maddede yer alan suçlar için, "Bu sayılan davranışlar, yaptırıma konu olacak ağır fiziksel ve psikolojik şiddet suçlarından sadece bazıları. Politikanın kapsamına giren ağır şiddet, taciz ve istismar suçlarının tümünü burada sıralamak mümkün değil" açıklamasını yaptı.

Twitch tahtı rakiplerine bırakmadı

Twitch açıklamasını şu sözlerle devam ettirdi:

"Twitch dışında gerçekleşen suçlara karşı yaptırım uygulamak hem bizim için hem de genel olarak sektör için yeni bir yaklaşım, ama hem bizim olması gerektiğini düşündüğümüz hem de geri bildirimlerinizden anladığımız kadarıyla sizin arzuladığınız yaklaşım bu. Bu yaklaşım bir yanıyla politikamızın sınırları konusunda açık ve net olmayı gerektiriyor. Şimdilik, tümüyle Twitch dışında işlenen suçlardan yukarıda saydığımız iki kategoriye girmeyenlere yönelik inceleme ve yaptırım gücümüz yok. Fakat bu devam eden bir süreç ve her zaman olduğu gibi nihai hedefimiz Twitch'i herkes için daha güvenli hale getirmek."

Buna ek olarak, Twitch topluluğunun bir üyesi tarafından Twitch dışında işlenen yukarıdaki kategorilerdeki ağır suçlara ilişkin şikayetler için özel bir e-posta adresi oluşturuldu. Artık şikayetlerinizi [email protected] adresine gönderebilirsiniz.


Mansur Yavaş ve Pqueen Twitch'te İzlenme Rekoru KırdıMansur Yavaş ve Pqueen Twitch'te İzlenme Rekoru Kırdı
Twitch nasıl kuruldu?Twitch nasıl kuruldu?

PAYLAŞ