Twitch kendi canlı yayın uygulamasını duyurdu - Haberler - indir.com

Twitch kendi canlı yayın uygulamasını duyurdu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-09 12:33:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler yayın platformu olan Twitch’den uzun bir süredir beklenen hamle geldi. Kullanıcılar OBS gibi ek yazılımlar ile Twitch’e canlı yayınlarını aktarırken, artık Twitch kendi canlı yayın uygulamasını kullanıcıların sunacak. Twitch’in uzun bir süredir eksik tarafı olan bu durum ile beraber OBS’ye rakip olacak olan Twitch Studio duyuruldu. Oyuncuların yayın platformu olarak bilinen Twitch, yayınlarını daha çok OBS gibi üçüncü parti yazılımlar ile destekliyorlardı. OBS özellikle çok ayrıntılı ayarı olması yayıncıları bezdiriyordu. Ancak artık hem yeni yayıncılar için basit bir yapıya sahip olacak hem de var olan yayıncıların işine yarayacak olan yeni Twitch Studio duyuruldu.

Twitch İçin Yeni Yayın Uygulaması Duyuruldu

Twitter eski tasarımına geri döndürecekTwitter eski tasarımına geri döndürecek

Twitch’in ilk masaüstü yayın uygulaması olacak olan Twitch Studio, şuan için kapalı beta sürümünde bulunuyor. Bu beta sürece katılmak için başvurmak gerekiyorken, bu uygulama ayrıca Xbox One ve PS4 gibi konsollardan da canlı yayın yapmayı kolaylaştıracak. Bu uygulama ile beraber ise OBS, Streamlabs ve xSplit gibi uygulamalara rakip olunmuş olunacak. Twitch Studio uygulaması kullanıcıların kolay bir şekilde yayın yapmaya başlaması için tasarlanmış olduğu belirtiliyor. İfade edilene göre kamera ve mikrofon ayarı sonrasında canlı yayına görsel efektlerde ekleyerek ve şablon seçimi yaparak daha sonra hızlı bir şekilde canlı yayına geçişiniz sağlanıyor.

Önümüzdeki dönemlerde ise Twitch Studio içerisine çeşitli yenilikler eklenecek ve bu yeniliklerden birisi ise yayıncının izleyiciler ile olan yazışması iyileştirilecek.  


İlgili uygulamalar
Fortnite yayıncısı Ninja Twitch'i bırakıyorFortnite yayıncısı Ninja Twitch'i bırakıyor
Twitter kullanıcı verilerini izinsiz paylaşıyorTwitter kullanıcı verilerini izinsiz paylaşıyor

PAYLAŞ