Twitch istismarın önüne geçmek için kolları sıvadı - Haberler - indir.com

Twitch istismarın önüne geçmek için kolları sıvadı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-30 10:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Uygulama

Bu hafta boyunca çok sayıda yayıncı istismarla suçlanan Twich, harekete geçmeye karar verdi. İtham edilen bazı yayıncıları banladı. Şirket, banların kalıcı olduğunu ifade ettiği için bu yayıncılar geri dönemeyecek.

Amazon'un sahibi olduğu spor ve video oyunu odaklı canlı yayın platformu Twitch'in başı bir süredir platformdaki istismar suçlamaları ile dertte. Hafta başında büyük kısmı kadın olan 50'yi aşkın kişi tarafından Twitch yayıncılarına ve endüstride tanınan bir dizi kişiye yönelik başlayan istismar suçlamaları, hafta boyunca yeni katılımcılar ile birlikte 100'e yaklaştı. İlk suçlama dalgasının sonrasında Twitch konu hakkında araştırma yapacağını ve adım atacağını açıkladı. Bunun ilk adımı olarak da platform, bazı yayıncıları banladı.

YouTube Go Play Store'da 500 milyon kişi tarafından indirildiYouTube Go Play Store'da 500 milyon kişi tarafından indirildi

Twitch, çarşamba gecesi istismarla suçlanan 5 yayıncıyı platformdan attı. Bu yayıncıların  IamSp00n, Wolv21, BlessRNG, DreadedCone ve WarwitchTV olduğu açıklandı. Resmi blog sayfasından bir açıklama paylaşan Twitch, her vakayı tek tek incelediklerini ve gerekli özenin gösterileceğini belirtti. Twitch, yasakların "süresiz uzaklaştırma" olduğunu ifade etti. Bu da platformdan atılan yayıncıların bir daha geri dönemeyeceği manasına gelmekte. Adı geçen yayıncıların istismarına maruz kalan kadınlar, uzunca bir süre konu hakkında adım atmayan Twitch'in sonunda harekete geçmesine hayret ettiklerini söylüyorlar.

Banlanan bir yayıncı, suçlamaları kabul etti

Birçok yayıncı tarafından cinsel istismar, saldırganlık ve kötüye kullanma ile suçlanan IamSp00n, Twitter'dan yayınlamış olduğu bir not ile hakkındaki suçlamaları kabul etti. Kotaku'ya e-posta gönderen yayıncı, platformdan atılmasının 'uygun' olduğunu söyledi ve bu endüstriye geri dönebileceğini zannetmediğini kaydetti.

WarwitchTV'de "Bahane Yok" başlığı ile yayınladığı bir notta, kendisini istismarla suçlayan Twitch yayıncısı Krystal ile cinsel içerikli yazışmalar yaptığı esnada onun 18 yaşından daha ufak olduğunu bildiğini belirtti ve yaptığı hatalardan ders aldığını belirtti. 

Twitch'ten kovulan başka bir yayıncı Wolv21 de önce kendisini savundu fakat sonunda yaptıklarının yanlış olduğunu kabul etti. BlessRNG ise hakkındaki suçlamalara karşılık ilk başta kendisinin de istismara maruz kaldığını savundu fakat inici bir açıklama yaparak istismarda bulunduğunu ifade etti ve özür diledi.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ