Twitch dijital hediye kartı dönemi başlıyor - Haberler - indir.com

Twitch dijital hediye kartı dönemi başlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-16 11:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Uygulama

Dünyanın en popüler çevrimiçi oyun yayın platformlarının başında gelen Twitch, hediye kartları özelliğini kullanma sundu. Hem fiziksel olarak hem de dijital olarak temin edinilebilen Twitch Gift Card'lar şu an ABD'de kullanımda.

Günümüzde yayıncılık, dev şirketlerin kontrolünden çıkmış ve bireysel olarak kullanıcılar arasında yaygınlaşmış durumda. Bu alanda rolü olan platformların başında da Twitch geliyor. Amazon tarafından satın alınan platform, en popüler yayın platformlarından bir tanesi konumunda yerini almış bulunuyor.

Steam ödüllendirme sistemi üzerinde çalışıyorSteam ödüllendirme sistemi üzerinde çalışıyor

Milyonlarca kullanıcı tarafından takip edilen platform, her geçen gün yeni özellikleri bünyesine dahil etmeye hız kesmeden devam ediyor. Son olarak kanal sayfasının görünümünde değişikliğe giden Twitch, izleyicilerin dijital ya da fiziksel hediye kartları ile (Gift Card) platformda nasıl daha kolay para harcayabileceği, beğendiği içerik üreticilerine  nasıl daha kolay destek olabileceği konusuna odaklanmış durumda.

Twitch Gift Card nedir?

Twitch dijital hediye kartlarına buradan erişim sağlayabilirsiniz. Siteye giriş yaptığınız zaman sizi Türkçe bir arayüz karşılayacak. Bu da Twitch'in bu özelliği yakın zamanda Türkiye'de de kullanıma açılacağı olarak değerlendirilebilir. Twitch Gift Card'lar; doğum günleri, mezuniyetler ya da rastgele kutlamalar için farklı farklı tasarımlara sahip olarak karşımıza çıkıyor.

Dijital Kartlar; 25 dolar, 50 dolar, 100 dolar ve 200 dolara satın alınabiliyor ancak Twitch, dijital kartların yanı sıra fiziksel kartlar da çıkarıyor. Yakın bir zamanda Best Buy ve GameStop’tan alınabilecek olan bu kartların değerleri de 15 dolardan başlayarak 200 dolara kadar uzanıyor. Twitch'in hazırlamış olduğu yardım sayfasındaki bilgilere göre bu hediye kartlarına şu an için sadece ABD'deki kullanıcılar erişim sağlayabiliyor.

Ayrıca platformun getirmiş olduğu hediye kartları paraya da çevirebiliyorsunuz. Bu kart ek olarak bitler, abonelikler ve hediye abonelikler için de kullanım sağlıyor. Twitch Gift Card’ın para dönüştürülebilmesi için alıcının ABD’de yaşaması ve tabii ki bir Twitch hesabının olması gerekiyor. Kart, paraya çevrildikten sonraysa tamamen kullanılmaz hâle geliyor. Yukarıda da söylediğimiz gibi şu an sadece ABD’de kullanılan bu hediye kartlarının diğer ülkelerde ne zaman kullanıma sunulacağı henüz belli değil.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ