Twitch Canlı Yayınları Askıya Aldı - Haberler - indir.com

Twitch Canlı Yayınları Askıya Aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-29 14:06:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Sosyal Medya

Canlı yayın denildiği zaman akla gelen ilk isimlerden olan Twitch, hizmet şartlarını sistemsel olarak ihlal edilmesinden ötürü Twitch platformuna yeni kayıt olan içerik üreticilerinin bir süreliğine canlı yayın yapmasını engelledi. Dünyanın en popüler canlı yayın platformu olan Twitch, son günlerde yoğun bir troll saldırısı yaşıyor. Twitch’in resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklama ile beraber ise hafta boyunca bazı hesapların Valve’nin geliştirmiş olduğu kart oyunu olan Artifact’ı hedef aldığı ve bu oyun üzerinden hizmet şartlarını ihlal eden birçok içeriğin yayınlandığı ifade edildi. Bu kapsamda Pazar günü gerçekleşen bir yayında Artifact kategorisi ile bir kullanıcı Christchurch saldırısının görüntülerini canlı yayına yansıttı.

Twitch Canlı Yayınları Askıya Aldı

Over the weekend we became aware of a number of accounts targeting the "Artifact" game directory to share content that grossly violates our terms of service. Our investigations uncovered that the majority of accounts that shared and viewed the content were automated.

Twitch 9 milyar saat açık kaldı!Twitch 9 milyar saat açık kaldı!
— Twitch Support (@TwitchSupport) 28 Mayıs 2019

Söz konusu bu yayın içeriği saldırganlık ve kurbanlarını öldürdüğü bir görüntü olduğu tespit edildi. Video haricinde yayın altında Müslümanlara yönelik nefret dolu söylemlerde tepki çekti. Twitch cephesinden ise yayını yapan kanalın kapandığı ifade edildi. Yayınlanan saldırı içeriğini hatırlayacak olursak ise 15 Mart tarihinde Yeni Zelanda’nın Güney Adası’ndaki Christchurch kentinde iki camiye saldırı düzenlenmiş ve 50 kişi vahşi bir şekilde katledilmişti. Avustralyalı bir terörist tarafından gerçekleşen bu saldırı ise canlı olarak Facebook Live’da yayınlanmıştı.

Twitch’in hizmet şartları arasında pornografi ve Game of Thrones’un son sezonu gibi telif hakları ihlal içerikleri bulunuyor. Twitch cephesinden bu gibi içeriklerin yasaklandığını ve kanalların ise kapatılacağı belirtiliyor.  


İlgili uygulamalar
Twitch'e Dişli Rakip: DLiveTwitch'e Dişli Rakip: DLive
Twitch Yayıncısı, Yaptığı Cosplay Nedeniyle 1 Ay Ceza AldıTwitch Yayıncısı, Yaptığı Cosplay Nedeniyle 1 Ay Ceza Aldı

PAYLAŞ