Twilio 3 Milyar Dolara SendGrid'i Satın Aldı - Haberler - indir.com

Twilio 3 Milyar Dolara SendGrid'i Satın Aldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-04 14:50:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Sosyal Medya

Bulut iletişim sistemi olarak bilinen Twilio, bir başka isim olan SendGrid’i satın aldıklarının duyurusunu gerçekleştirdi. SendGrid, toplu olarak e-mail göndermeye yarayan bir sistem olarak tabir ediliyor. Geçtiğimiz Ekim ayında duyurulan satın alma işlemi üzerine bazı değişiklikler gerçekleştirildi. Bu kapsamda 4 ay önce 2 milyar dolara satın almak için SendGrid şirketini yoklayan Twilio, yapılan açıklama ile satın alım işleminde 3 milyar dolarda anlaşma sağladıklarını duyurdu. Bu noktada SendGrid, Twilio’nun yüzde yüz iştiraki olarak faaliyet gösterecek. Fakat SendGrid CEO’su Sameer Dholakia’nın yönetimi sürmeye devam edecek. 2009 yılında kurulan Denver merkezli bu şirketin ana hizmeti ise şirketlere toplu e-mail göndermede bulut tabanlı bir hizmet kullanıyor.

Twilio’nun SendGrid Satın Alımı Gerçekleşti

Citus Data, Microsoft Tarafından Satın AlındıCitus Data, Microsoft Tarafından Satın Alındı

Twilio sektörde güvenli mesajlaşma platformu bulunan yazılımlar sunuyor. Bu yazılım şirketi pazarda baktığımız zaman Avaya ve Cisco şirketler ile rekabetleri bulunuyor. Twilio ise bu bağlamda pazardaki yerini güçlendirirken, kurucu ortak ve CEO olan Jeff Lawson, söz konusu bu satın alımdaki önemi vurgulayarak, “Etkili müşteri katılımı, her şirket için stratejik bir zorunluluktur. Şimdi Twilio’nun bir parçası olan SendGrid ile hedefimiz, her tür müşteri katılımı için eksiksiz bir platform sağlamaktır.” Sözlerini dile getirdi.

Pinterest, VisualGraph'ı Satın Aldı

Twilio şirketi ile uygulama geliştiricileri video, ses, mesajlaşma ve kimlik doğrulama gibi işlemleri direkt bir şekilde uygulamalarına ekleyerek iletişimi güçlendirebilirler. Şirketin bilinen müşterileri arasında Box DocuSing, Uber, Coca-Cola, Walmart ve Home Depot gibi isimler bulunuyor. Bu söz konusu satın alım ile beraber Twilio ve SendGrid’in 140 binden fazla müşteriye hizmet vermesi bekleniyor. Twilio San Francisco merkezli olurken 2017’de ise New York Borsası’na açılmıştı. Bakalım bu iki ne gibi işler başaracak ilerleyen dönemlerde göreceğiz.


Samsung, Başarılı Bir Sensör Firmasını Satın Almayı PlanlıyorSamsung, Başarılı Bir Sensör Firmasını Satın Almayı Planlıyor
Meyve fiyatına PS4 satın aldıMeyve fiyatına PS4 satın aldı

PAYLAŞ