Twelve Minutes Oyun İncelemesi - Haberler - indir.com

Twelve Minutes Oyun İncelemesi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-07 09:49:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : İnceleme

Video oyunları denildiğinde akla ilk gelen geliştiricilerden birisi olan Luis Antonio, Twelve Minutes oyunuyla yine sektörde dikkat çekmeyi başardı. Dünyaca ünlü James McAvoy, DaisyRidley, WillemDafoe gibi yıldız oyuncuların dahil olduğu projede, oyundaki aksiyon ve grafikler kadar oyuncular tarafından yapılan seslendirme de büyük beğeni topladı. 19 Ağustos 2021 tarihi itibariyle piyasaya sunulan ve Mac ve Windows işletim sisteminin yanı sıra Xbox One, Xbox Series X|S, Xbox Game Pass sistemlerinde de desteklenen Twelve Minutes, pek çok oyuncunun radarında. İşte oyunu oynamayı düşünenler için Twelve Minutes incelemesi.

TwelveMinutes Oyun İncelemesi

Twelve Minutes oyun grafikleri ve detayları kadar hikayesiyle de özel bir oyun. Oyunda, işinden evine dönen ve eşiyle birlikte keyifli, mutlu bir akşam yemeği yemeyi planlayan karakter ile başlıyor. Evde başlayan yemekte başlangıçta her şey yolunda olsa da kısa süre içerisinde olaylar gelişiyor. Eve gelen polisler, adamın eşini cinayet ile suçlarken, ikisini de darp ediyor. Bir süre sonra ise adamın eşi şiddete dayanamıyor ve yaşamını yitiriyor. Ardından ise oyun başlıyor. Twelve Minutes, oyuncuları pek çok filme de konu olan bir döngü içerisine sokuyor. Her döngü 12 dakikadan oluşuyor ve bu 12 dakika içerisinde adamın yaşanan olayları çözmesi gerekiyor. Gizem çözülemediği takdirde ise her şey yeniden başlıyor ve yeni bir 12. dakikaya giriliyor. Oyuncuların her 12 dakikada, başına gelen olayları dikkatli bir şekilde takip etmesi ve buna göre bir sonraki hamlesini belirlemesi gerekiyor.

Gerilim, Dram, Aksiyona Dair Her Şey Twelve Minutes’de!

Gerçek zamanlı bir etkileşim oyunu olarak dikkat çeken Twelve Minutes, bugüne kadar oyun sektöründe benzerine az rastladığımız bir konuyla da farklı bir oyun deneyimi sunuyor. Küçük ev içerisinde ve dış dünyada tüm detaylara hakim olabilen oyuncular, böylece adım adım gizemi çözmeye ve oyun sonuna yaklaşmaya başlıyor.

Oyuncular, oyunun ilk sahnesinden itibaren gerilim ve heyecan yaşıyor. Oyuncular bir yandan 12 dakika dolmadan ilerleme kaydetmeye çalışırken bir yandan da zorlu gizem karşısında farklı yolları deniyor. Ancak özelikle oyunda ilerleme kaydedemeyenler için oyun sıkıcı bir hal alabiliyor. Sürekli aynı diyalogları yaşamak, tekrar tekrar denemeye rağmen bir sonuç elde edememek Twelve Minutes’in en büyük eksiklikleri arasında. Bu nedenle de oyun tanıtımlarında da yer aldığı gibi her adımın dikkatli bir şekilde takip edilmesi ve döngüler arasında ipuçlarının doğru bir şekilde kullanılabilmesi gerekiyor.

Ancak çok farklı senaryoların hazırlandığı oyun, tam anlamıyla oyunculara özgürlük sunuyor. Maksimum 7-8 saatlik bir senaryo ile bitilebilecek oyun, Steam’de kısa sürede dikkat çekmeyi başarmış durumda. 70 TL’lik etiket fiyatına sahip olan oyun, pek çok değerlendirmede de yüksek puan almayı başardı. Oyun ilk çıktığında ise 44 TL’den satılıyordu.





PAYLAŞ