Turksat 5A uydumuz 30 Kasım'da SpaceX Falcon ile uzaya gidiyor - Haberler - indir.com

Turksat 5A uydumuz 30 Kasım'da SpaceX Falcon ile uzaya gidiyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-17 11:00:01
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

En az yüzde 20 yerli ve milli imkanlar ile geliştirilmiş olan Turksat 5A uydusunun yapımı tamamlandı ve 30 Kasım tarihinde SpaceX Falcon 9 roketi üzerinde uzaya gönderilecek.

10 Ağuzüoz 1994 tarihinde ülkemiz için tarihe tanıklık ettiğimiz bir gün olmuştu. Turksat 1A uydusunun çakılmasının ardından Turksat 1B başarılı bir fırlatılışı ile yörüngeye başarı ile oturmuş ve uzaydaki ilk varlığımız olma ünvanına erişmişti.

Apple Watch SE geldi, Apple Watch 3'ün fiyatı yükseldiApple Watch SE geldi, Apple Watch 3'ün fiyatı yükseldi

Aradan 26 yıl gibi uzun bir süre geçti ve uydu teknolojilerimiz her geçen yıl hız kesmeden daha da gelişerek uzaydaki yerini almaya devam etti. Bu yıl ilk kez yerli teknolojilerin de kullanıldığı Turksat 5A uydumuzu uzaya göndermeye hazırlanıyoruz.

Turksat 5A geliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından TEKNOFEST etkinliğinde yapılmış olan açıklamaya göre 30 Kasım 2020 tarihinde Turksat 5A uydumuzun uzaya gönderilme işlemi gerçekleşecek. Uyduyu Cape Canaveral uzay istasyonundan SpaceX Falcon 9 roketi uzaya taşıyacak.

Turksat 5A uydusu TAI ve Airbus arasında 2011 yılında yapılan anlaşma kapsamında geliştirildi. TAI'nin Ankara yerleşkesindeki Uydu Montaj, Entegrasyon ve Test ( UMET) biriminde montajı tamamlanan uydu; Eurostar-3000EOR sistemi üzerine kurulu. En az yüzde 20 oranında yerli ve milli imkanlar kullanıldı. Turksat 5B uydusunda bu oranın daha da artması ve Turksat 6A ile de tamamen yerli imkanlara geçilmesi planlanıyor.

Gökyüzünde dengeleri değiştiriyoruz!


Apple özel etkinliğinde tanıtılan tüm ürünlerApple özel etkinliğinde tanıtılan tüm ürünler

PAYLAŞ