Türkmen bir genç Instagram'da bulduğu bir açıktan 10 bin dolar kazandı - Haberler - indir.com

Türkmen bir genç Instagram'da bulduğu bir açıktan 10 bin dolar kazandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-22 18:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Sakarya’da yaşayan Türkmenistanlı üniversite öğrencisi Almaz Seidov, Instagram’da keşfetmiş olduğu kritik bir güvenlik açığı ile 10 bin dolarlık ödüle sahip oldu. Söz konusu keşfini Instagram yetkililerine bildiren Seidov, bunun karşılığında bir teşekkür e-postası ile beraber 10 bin dolarında sahibi oldu. Üniversite sebebiyle bir süredir Sakarya’da yaşamını sürdüren Türkmenistanlı Almaz Seidov, Facebook’ın sahibi altında yer alan Instagram’da yer alan bir güvenlik açığını ortaya çıktı. Instagram’ın ödül avı programı kapsamında platformunda olan açıkları bildirenlere ödüller verdiği zaten biliniyordu. Bunlardan biri de Seidov için geçerli oldu ve 10 bin dolarlık ödül ile ödüllendirildi.

Seidov’a göre bu açığı bulmak 4 ay gibi bir süre almış durumda. Instagram hakkında araştırma yaparken bu açığı keşfettiğini bildiriyor.

Instagram çocuk kullanıcıların iletişim bilgilerini ifşa etme suçlamasıyla karşı karşıyaInstagram çocuk kullanıcıların iletişim bilgilerini ifşa etme suçlamasıyla karşı karşıya

Instagram açığına karşılık 10 bin dolar ödül aldı

Seidov, kurtarmak istediği hesaba, farklı bir kullanıcı adı ile giriş yapmaya çalıştı. Şifre yenileme bölümü üzerinden hesaba giriş yapmayı başaran Seidov, bunun bir kritik hata olduğunu fark ederek bu açığı Instagram’a bildirdi. Konu hakkında teşekkür e-postası alan genç, ayrıca 10 bin doların da sahibi olmuş oldu. Konu hakkında konuşan Almax Seidov, insanların güvenliklerini korumak adına bu tarz çalışmalarının bulunduğunu söylüyor. Kendini ispatlamak için ise güvenlik açıklarında ünlü isimler ve futbolculara ait resmi hesaplarda denediğini belirten Seidov, söz konusu hesaplara eriştiğini ancak kullanıcılara zarar vermediğini belirtiyor.

Bu alanda adından söz ettirmek isteyen Seidov, sosyal medya güvenliği noktasında çalışmalarına devam edeceğini belirtiyor. Bu açıklar ile beraber ise olası güvenlik problemlerinin önüne geçmeyi hedefliyor. Bu açıklama ile beraber Seidov’u ilerleyen dönemlerde çok daha sık duyacağız gibi duruyor. Instagram ise güvenlik açıklarını bu tarz geri bildirimler ile kapatmaya devam ediyor.


Instagram mesajlar için yeni özellik geliyorInstagram mesajlar için yeni özellik geliyor

PAYLAŞ