Türkler En Fazla Hangi #emoji'leri Kullanıyor? - Haberler - indir.com

Türkler En Fazla Hangi #emoji'leri Kullanıyor?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-08-19 17:00:24
Editör : Orhan Özvatan
Kategori : Donanım

Sosyal medyada yada sohbet servislerinde mesajlaşırken emoji'siz mesajların oranı gün geçtikçe düşüyor. Atılan her mesajda yada yorumda emojilere rastlamak mümkün. Peki günümüzde Türkler en çok hangi emoji'leri tercih ediyor? 

Türkiye'nin ilk ve en büyük ağızdan ağıza pazarlama ajansı ve araştırma firması FikriMühim, 'emoji kullanımı ve kullanım şeklini' araştırdı. Yapılan araştırmaya göre ülkemizde kalpli öpücük atan emoji kullanımı yüzde 61 ile en çok tercih edilen ifade oldu. 

Yüzde 51 ile kahkaha emoji'si ikinci sırada yer alıyor ve üçüncü sırada ise yüzde 48 ile gözlerinden kalp çıkan emoji bulunuyor. Emojiler en çok Whatsapp ve Messenger gibi sohbet uygulamalarında kullanılıyor.

Onları sosyal medya ve mobil SMS izliyor. Sosyal medyada emoji kullanımı haliyle en çok Facebook ve Instagram'da gerçekleşiyor. Kullanıcılar emoji'leri düşüncelerini ifade etmeyi kolaylaştırmak için tercih ediyorlar. 

Türkiye'de en çok kullanılan 10 Emoji

Türkiye'de en çok tercih edilen 10 emoji

Ülkemizde 79 ilden 7252 kişi arasında yapılan bu araştırmanın sonucunda emoji kullanımı ve kullanım şekilleri ortaya çıktı. Katılımcılardan yüzde 80'i kadın, yüzde 20'si erkek olarak seçildi. Araştırma sonucunda kadınların dijital ortamda yapılan iletişimde erkeklere göre daha fazla emoji kullandığı ortaya çıktı.

Ayrıca araştırmada her mesajında emoji kullanan kadınların oranı yüzde 81 iken, erkeklerde bu oran yüzde 59 seviyelerinde. Daha çok gençler arasında kullanılan emojilerin yaş arttıkça kullanımı azaldığı görülüyor.

Emoji'lerin bu düzeyde yaygınlaşmasının ardından yakın gelecekte yazışmak yerine sadece emoji kullanımı olacak diyen kişi sayısı ise 5'te 2 oranında sonuçlanmış. Belkide emoji kullanımı arttıkça bir süre sonra dijital haberleşmede yazı yazmamıza gerek kalmaz ne dersiniz?





PAYLAŞ