Türkiye'ye Karşı Düzenlenen Siber Saldırılar Artık

Türkiye'ye Karşı Düzenlenen Siber Saldırılar Artık "İDN" ile Önlenecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-19 13:45:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

BTK tarafından yeni gelen bilgilere göre, ülkemize yapılan siber saldırıları yerli ve milli "İnternet Değişim Noktası" tarafından önlenecek. Bu kuruluş, veri merkezi sektörünün geliştirilmesine imkan veren çerçevenin oluşturulması amaçlanıyor.

BTK Tarafından 1 Ocak'tan Sonra Yüzde 25 İndirim!

BTK Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan oyun sektörünün haksız eleştirilere maruz kaldığını söylediBTK Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan oyun sektörünün haksız eleştirilere maruz kaldığını söyledi

Türkiye'ye Karşı Düzenlenen Siber Saldırılar Artık "İDN" ile Önlenecek

Elektronik haberleşme altyapısı ve sunulan hizmetler 2008 yılından bu yana şebeke ve bilgi güvenliği düzenlemeleri yapılıyor. Yapılan bu düzenlemelere bakıldığında, hem elektronik haberleşme  sektöründeki işletmecilerin altyapıları hem de bankacılık, enerji, finans ve sağlık gibi kritik sektörlerde de güvenliğin sağlanmasına önemli derecede katkıları bulundu. 

Ülkemizde üretilen verilerin yine ülkemizde kalması için veri merkezleri kritik bir rol oynuyor. Bu nedenle siber saldırılara karşı kaynağı ve hedefi yurtiçi olan veri trafiğinin yurtiçinde tutulması amacı ile yerli ve milli İDN kurulması hedeflenirken, veri merkezi sektörünün geliştirilmesine imkan sağlayan çerçevelerin oluşturulması planlanıyor. Yurt içinde İDN olmaması durumunda, hedefi yurt içinde bulunan trafiklerin, yurt dışındaki bir İDN üzerinden dolaşması gerekiyor. Bu sebepten dolayı da trafikler ülkeden çıkıyor ve yurt dışından tekrar geliyor. 

Bu durumu önlemek amacı ile yurt içinde İDN'lerin kurulması, siber güvenliğin sağlanması, ağ performansı ve kalitesi gibi sorunları çözmek için önemli bir rol oynayacak. Bilgi güvenliği ve siber güvenlik alanında ülkemizdeki öncü isimlerden biri olan BTK içerisinde faaliyet sürdüren USOM ile Sektörel SOME'ler, kamu kurumları, Kurumsal SOME'ler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, araştırma kurumları, uluslararası kuruluşlar ve özel sektör bu alanda ilgi duyan gençlerin, istihdam ihtiyacına göre değerlendirilmesi sağlanacak.


Dolandırıcılık amaçlı atılan toplu SMS'leri BTK takibe aldı.Dolandırıcılık amaçlı atılan toplu SMS'leri BTK takibe aldı.
BTK ve KOSGEB, 5G için çalışacakBTK ve KOSGEB, 5G için çalışacak
BTK Başkanı Değişti! Ömer Abdullah Karagözoğlu yeni başkan!BTK Başkanı Değişti! Ömer Abdullah Karagözoğlu yeni başkan!

PAYLAŞ