Türkiye'nin üreteceği otomobil ilk başta %30 yerli olacak - Haberler - indir.com

Türkiye'nin üreteceği otomobil ilk başta %30 yerli olacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-05 13:07:40
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Yerli otomobil projesinde ciddi anlamda destekleyen ve arkasında duran TAYSAD (Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği) Başkanı Alper Kanca, geçen hafta Türkiye'nin Otomobil Girişim Grubunun (TOGG) CEO'su Gürcan Karakaş'ı ağırladı. Proje ile alakalı bilgi alan TAYSAD  Başkanı Alper Kanca, görüşme ardından yaptığı değerlendirme ile otomobilin yerlilik oranları hakkında değerlendirme yaptı. 

"Türk tedarik sanayisi olarak yerli otomobilin ancak yüzde 30’unu karşılayabiliriz.”

Hürriyet'e açıklama yapan  TAYSAD  Başkanı Alper Kanca, Türkiye'nin otomobil projesi ile alakalı ciddi bir açıklama gerçekleştirdi. Türkiye'nin yeni nesil araçlar üretiminde ve gelişiminde geriden geldiğini ifade eden  TAYSAD  Başkanı Alper Kanca, "Sonuç odaklı hareket edecek olursak hala bir umut var. O treni kaçırmadık. Yerli otomobilde hızlı ve emin adımlarda ilerlemeye devam ediyoruz." dedi. Yerlilik oranları hakkında sorular sorulan  TAYSAD  Başkanı Alper Kanca'ya şu şekilde cevap verdi, "Türk tedarik sanayisi olarak yerli otomobilin ancak yüzde 30’unu karşılayabiliriz.”

Türkiye'nin Yerli Otomobilinden ilk GörüntülerTürkiye'nin Yerli Otomobilinden ilk Görüntüler

"Elektrikli ve ileri teknolojilerle donatılacak."

Türk tedarik şirketlerinin bir aracın kaportası veya bir sürü noktasında uzman olduğunu ifade eden TAYSAD  Başkanı Alper Kanca, "Önümüzde yeni bir süreç var. Bu süreçte yeni nesil araçlar ve gelişmeler var. Elektrikli, otonom gibi... Biz bu konuda açıkça söylemem gerekirse zayıfız. Türkiye’nin otomobili projesi de yeni nesil bir proje olacak. Elektrikli ve ileri teknolojilerle donatılacak. Biz yapabileceğimiz kadarına destek olacağız. Ama kendimizi geliştirip daha fazla katkı sağlamak için çalışacağız." şeklinde konuştu. Dünyaya bakıldığı zaman birçok dev yeni nesilin tek başına yol alamadığının altını çizin Kanca, uluslararası ilişkiler kurarak iş yaptıklarını vurguluyor. Bu anlamda bir çocuğa benzeten Kanca, "Sonuçta bir çocuk yürümeden önce koşamaz. Bu yüzden biz de Türkiye’nin otomobili ile kendimizi geliştireceğiz." dedi. 

 


Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, yerli otomobil hakkında konuştuBaşbakan Yardımcısı Fikri Işık, yerli otomobil hakkında konuştu

PAYLAŞ