Türkiye'nin Online Ödeme Alışkanlıkları - Haberler - indir.com

Türkiye'nin Online Ödeme Alışkanlıkları

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-12 12:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Tüm dünyada dahil ülkemizde de e-ticaret sektörü bir hayli büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Artık alışverişlerin internetten ve hatta mobil cihazlardan yapıldığı şu dönemde ödeme yöntemleride önemli bir hal almaya başladı. Sektörün istatistik şirketi olan iyzico ise ülkemizin 2017 online ödeme alışkanlıklarını içeren bir infografiği yayınladı. Ortaya çıkan verilere göre sepet miktarı en fazla olan sektörün mobilya olduğu ortaya çkıyor. Ayrıca yapılan alışverişlerin 3'te 1'nin İstanbul'dan olduğuda ifade ediliyor.

2017 yılına baktığımızda e-ticaret pazarında yüzde 30'luk bir büyüme gerçekleştirdik. Bu noktada verilere göre ülkemizde 57.7 milyon kredi kartı kullanıcısı yer alıyor. Ödeme yöntem ve hizmetlerinin zenginleşmesi ve çeşitlenmesi ile beraber kullanıcıların en kolay yoldan güvenli bir şekilde alışveriş yapma deneyimi yaşaması hedefleniyor. Yapay zeka çalışmalarının da sürdüğü şu sıralarda, online ödeme ve e-ticaret ikilisinin entegresi önemli bir konu diyebiliriz.

Mobilya Sektörü Öncü Konumda

Ülkemizdeki alışverişlerde sepet ortalamasının 564 TL ile mobilya sektörünün birinci olduğu gözüküyor. Ödemeler noktasında en fazla 6 taksit miktarı tercih edilirken Elektronik ve teknoloji sektörü ise 371 TL ile 2. Sırada yer alıyor. Bu isimlerin arkasında 199 TL ile kozmetik, 136 TL ile giyim ve 125 TL ile çiçek sektörleri yer alıyor.

Türkiye'nin Online Ödeme Alışkanlıkları

Zirve İstanbul'un

Türkiye genelinde yapılan e-ticaret alışverişlerinin yüzde 60'lık dilimi 5 büyük şehirden yapılmış durumda. Bu noktada İstanbul yüzde 35 ile en fazla internet alışverişi gerçekleşen şehir olurken bu rakamı yüzde 7 ile Ankara, yüzde 6 İzmir, yüzde 4 ile Bursa ve yüzde 3 oranı ile Antalya şehirleri takip ediyor.

Türkiye'nin Online Ödeme Alışkanlıkları

Alışveriş Lideri Fenerbahçe Taraftarı

İstatistiksel detaylarda takım ve kuruluşların taraftarlarının online alışveriş verileride ortaya çıkıyor. Buna göre yüzde 38 ile Fenerbahçe taraftarı önde olurken hemen arkasında yüzde 27 ile Galatasaray ve yüzde 24 ile Beşiktaş taraftarı bulunuyor.

Türkiye'nin Online Ödeme Alışkanlıkları





PAYLAŞ