Türkiye'nin İnternet Kullanım İstatistikleri - Haberler - indir.com

Türkiye'nin İnternet Kullanım İstatistikleri

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Dünya genelinde yaptığı sosyal araştırmalarla tanıdığımız We Are Social platformu, dünya üzerindeki internet kullanımıyla ilgili hazırladığı raporda Türkiye'ye de yer verdi.

Yaklaşık 25 ülke için hazırlanan raporda diğer ülkelerin haricinde Türkiye tarafına baktığımızda 80.694.485 olarak baz alınan nüfus oranına göre ülkemizdeki nüfusun yüzde 45'ine karşılık gelen rakamla 35.990.932 kişinin internet kullandığı ortaya çıkarılmış.

Türkiye İnternet Kullanım istatistikleriAyrıca Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinin de her geçen gün Türkiye'de daha fazla önem kazandığına vurgu yapılan raporda sosyal medya kullanıcılarının 38 milyona çıktığı belirtiliyor. Ayrıca raporda aktif mobil telefon kullanıcı sayısı da 68 milyon.

Social Media

Yapılan araştırmada en dikkatimizi çeken nokta ise Türkiye'deki internet kullanıcılarının sosyal medya platformlarını kullanım oranları oldu. Rapora göre Türkiye'deki internet kullanıcılarının yüzde 94'ü Facebook'u, yüzde 72'si Twitter'ı, yüzde 75'i Google+'ı ve yüzde 34'ü de Instagram ile LinkedIn gibi sosyal ağları kullanıyor.

Türkiye'nin de içerisinde olduğu ve We Are Social tarafından hazırlanan 2014 yılında sosyal, Dijital & Mobil Dünya raporunun tüm detaylarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.





PAYLAŞ