Türkiye'nin ilk ve milli insansız deniz altı aracı - Haberler - indir.com

Türkiye'nin ilk ve milli insansız deniz altı aracı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-22 10:09:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

MÜSİAD EXPO'da 2018 yılının dördüncüsü düzenlenen High Tech Port’ta Türkiye’de birçok yeni ve milli araç sergilendi. Bunlar arasında yerini alan ilk yerli ve milli insansız deniz aracı (İDA) anlatıldı. Kayacı Savunma Sistemleri tarafından geliştirilen yerli ve milli insansız deniz aracı içerisinde oto pilot gibi birçok özellik bulunduruyor. Aynı zamanda otomatik rota konumlandırma özelliğini bulunduran yerli ve milli insansız deniz araç, dinamik konumlandırma sistemleri de özellikleri arasında yerini alıyor. 

Birçok anlamda yardımcı olacak

Görev bilgisayarına yüklenen rotayı takip ederek hareket edebilen  yerli ve milli insansız deniz aracı, denizcilerin işine bir hayli yarayacak gibi görünüyor. Mürettebatlı gemilerin görev yapmalarının zor olduğu durumlarda devreye girecek olan  yerli ve milli insansız deniz araç, aynı zamanda deniz sınırlarının güvenliğinden de sorumlu olacak. Bu sayede deniz sınırları her an güvende kalacağı gibi  her zaman denetlemekte mümkün olacak. Yalnızca bu durumlarda kullanmakla sınırlı kalmayacak olan  yerli ve milli insansız deniz araç, düzensiz göç ile mücadelede de kullanılacak. Bu sayede kaçakçıların önü kesilecek. 

"Bunlar denizlerin zor koşullarında bile hizmet verecek şekilde tasarlandı."

Konuyla alakalı olarak açıklamada bulunan firmanın Genel Müdürü Hakan Kayacı yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı; "Bizim 5 yıldır üzerinde çalıştığımız, yazılımından tutun da, üretimine kadar her şeyi kendimize ait bir ürün. Mersin’de üniversite, teknopark ve sanayi işbirliği ile hazırlandı. Prototipini geliştirdik. Bunun kullanım amacı düzensiz göçlerde, sahil güvenliğimizin sağlanmasında kullanılmak amacıyla üretilmiş durumda. Bunlar denizlerin zor koşullarında bile hizmet verecek şekilde tasarlandı. Örneğin bizim milli sondaj gemimiz Fatih’in güvenliğini sağlamak için bir bekçi görevi görebilir. En büyük özelliği içinde insan olmadığı için üzerine silah entegre edilebiliyor. Radar ve uydu sistemleriyle kumanda edebiliyoruz. Herhangi bir tehlike durumunda bu araçlar hem silahlı olarak güvenlik görevi görebilir hem de Sahil Güvenliğe bilgi vererek anında müdahale için zemin hazırlar."

 

 





PAYLAŞ