Türkiye’nin ilk siber güvenlik lisesi İstanbul’da açıldı - Haberler - indir.com

Türkiye’nin ilk siber güvenlik lisesi İstanbul’da açıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-29 14:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

İnternet adeta hayatımızın vazgeçilmez parçalarından biridir. Sosyal medya platformlarından tutunda, internet bankacılığına, e-Devlet hizmetlerinden online aboneliklere kadar uzanan bir mecra internet. Buna karşılık internet kullanımı her geçen gün hızla artmaya da devam ediyor. Siber güvenlik tehditlerinde ciddi bir artış yaşanmasına neden oluyor. Ülkemizde oldukça sevindirici bir adım atıldı: Türkiye’nin ilk siber güvenlik lisesi açıldı.

Türkiye’nin ilk siber güvenlik lisesi İstanbul’da!

Siber güvenlik, internet kullanımının artmasıyla dikkat edilmesi gereken bir konu haline geldi. Siber güveblik alanında eğitim verecek olan lise, Pendik Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak adlandırıldı. İnternet dünyasında tehditlerden korunmanın, sanal dünyada varlığı sürdürmenin, etkin ve güçlü savunma sistemleri inşa etmeninin öneminin gün geçtikçe arttığını söyleyen İstanbul Valisi Ali Yerlikaya bunu sağlamanın en etkili yolunun ise eğitim olduğunu vurguladı.

Çinli siber güvenlik şirketi CIA'yı hackerlıkla suçluyor!Çinli siber güvenlik şirketi CIA'yı hackerlıkla suçluyor!

Hazırlık sınıfı ile birlikte 5 yıl eğitim verecek olan yatılı okulda, öğrencilerin siber güvenlik alanında kendilerini geliştirebilmeleri için geniş imkanlar sunuluyor. Siber Güvenlik Tatbikatı Laboratuvarı, Sızma Testi ve Adli Bilişim Laboratuvarı, Robotik Kodlama Atölyeleri bulunan okul diğer liseler ile benzer şekilde LGS puanı ile öğrenci alacak. 2020-2021 eğitim öğretim yılında 30 öğrenci kabul edeceği açıklanan okulun, önümüzdeki yıllarda çok daha fazla öğrenciye ulaşması hedefleniyor. Sİber güvenlik konusuyla ilgili eğitim verilecek olması, konu hakkında daha detaylı bilgilerin elde edilmesi ve öğrencilerin konu ile ilgili daha donanımlı olması sağlanıyor. Gelecek yıllarda bunun artması bekleniyor. 


Türk siber güvenlik şirketi Zoom'daki bir güvenlik açığını ortaya çıkardıTürk siber güvenlik şirketi Zoom'daki bir güvenlik açığını ortaya çıkardı
Turkcell yeni siber güvenlik servisi Bozok'u duyurduTurkcell yeni siber güvenlik servisi Bozok'u duyurdu
Türkiye'nin ilk Siber Güvenlik Lisesi AçıldıTürkiye'nin ilk Siber Güvenlik Lisesi Açıldı

PAYLAŞ