Türkiye'nin ilk Blockchain Merkezi: Bahçeşehir Üniversitesi Blockchain Merkezi - Haberler - indir.com

Türkiye'nin ilk Blockchain Merkezi: Bahçeşehir Üniversitesi Blockchain Merkezi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-15 15:35:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Son çıkan haberlere göre Bahçeşehir Üniversitesi, Cuma günü Türkiye'nin ilk Blockchain merkezi olan İstanbul Blockchain ve Yenilik Merkezi'nin açılışını yaptı.

Türkiye'nin ilk Blockchain Merkezi: Bahçeşehir Üniversitesi Blockchain Merkezi

BAU tarafından kurulan bu merkez, amaç olarak Blockchain teknolojisinin ülke genelinde daha iyi anlaşılmasını sağlamak ve bu alanda uzmanlar yetiştirmek istiyor. Dünya genelindeki diğer merkezlerle aynı teknoloji kullanmayı hedefleyen BlockchainIST Center bu alanda çalışmalar yürütmek isteyenlerle işbirliği yapıyor olacak. Merkezin yöneticiliğini Bora Erdamar yapıyor. Bu konu hakkında Erdamar, "BlockchainIST projesinin amacı, Türkiye’de Blockchain teknolojisiyle ilgili bilimsel araştırmaların yapıldığı ve yayınların üretildiği en önemli araştırma merkezi haline gelmek. Bu amaç doğrultusunda diğer üniversitelerle, iş dünyasıyla ve devlet kurumlarıyla işbirliği yapmamız çok önemli." şeklinde açıklama yaptı. Ayrıca bu projenin yalnızca ülke içerisinde değil dünya çapında önemli bir konuma taşımak istediğini belirten Erdamar, "Bahçeşehir Üniversitesi’nde kurulan İstanbul Blockchain ve Yenilik Merkezi, ülkemizde bir üniversite bünyesinde kurulmuş olan ilk araştırma ve yenilik merkezi oldu."  şeklinde açıklamalarına devam etti. Türkiye'nin gün geçtikçe daha da dijitalleşen bir ülke olduğunu, dünyaya ayak uydurmaya çalıştığını belirten Erdamar, Türkiye'nin Blockchain konusunda lider konuma gelebileceğini düşünüyor. Erdamar, Türkiye'nin eline ilk kez insanlığı değiştirecek bir fırsat geldiğini vurguluyor.

Blockhain nelere etki edebilecek?Blockhain nelere etki edebilecek?

Ayrıca Erdamar, sözlerini şu şekilde bitirdi, "Bu yüzden böylesi bir merkez ile lider konuma gelmeye çalışıyoruz. Türkiye’de Blockchain alanında uzman isimler eğitmek ve ülkeyi lider konuma getirmek için çabalayacağız."


Facebook'tan önemli Block çalışması!Facebook'tan önemli Block çalışması!
HTC'den Blockhain tabanlı telefonHTC'den Blockhain tabanlı telefon
AliBaba'nın kurucusu Jack Ma'ya göre Bitcoin balon,blockhain teknolojisi değilAliBaba'nın kurucusu Jack Ma'ya göre Bitcoin balon,blockhain teknolojisi değil

PAYLAŞ