Türkiye’nin ilk açık dünya VR oyunu Buried Alive: The Annihilation VR - Haberler - indir.com

Türkiye’nin ilk açık dünya VR oyunu Buried Alive: The Annihilation VR

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-14 23:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Oyun

Bağımsız Türk geliştiriciler, Türkiye'nin ilk VR oıyununu geliştirdiler. Buried Alive: The Annihilation VR şeklinde adlandırılan bu oyun, keskin nişancı, hayatta kalma, açık dünya ve bulmaca türünü bir araya getirerek sıradışı bir deneyim sunuyor. Söz konusu bu Türk yapımı oyun 19 Ocak tarihinde piyasada yerini alacak. 

Video oyun sektöründe ses getirmek üzere çalışmalarına devam eden Türk geliştiriciler, her geçen gün farklı projelerle adından söz ettiriyor. Bu projelerden en yenisi ise Buried Alive: The Annihilation VR oldu. Ülkemizin ilk VT oyunu olma özelliğine sahip olan bu oyun, VR oyun severleri heyecanlandıracak bir nişancı deneyimi sunuyor. Kendilerine "The Rwo Ravens" adını veren iki geliştirici tarafından tasarlanmakta olan oyun, gelecek günlerde piyasada yerini almaya hazırlanıyor. 

Buried Alive: The Annihilation VR, aslına bakılırsa tam olarak nişancı oyunu değildir. Açık dünya, hayatta kalma ve bulmaca türünü bir arada kullanan bu oyun, VR oyun severlere heyecan verici anlar yaşatmak adına birçok özellik sunuyor. Konuyla ilgili olarak geliştirici ekip tarafından yapılan açıklamalara göre oyuncular, bu oyunda kendi sonlarına  ulaşabilir ya da maksimum hayatta kalma sürelerini test ederek gelişim sağlayabilirler. Ancak bu oyunu oynayabilmek için bilgisayarınızda kullanabileceğiniz sanal gerçeklik ekipmanlarına sahip olmanız gerekir. 

Üst düzey grafiklerle VR oyun deneyimi

Buried Alive: The Annihilation VR'ın hikayesi son derece dikkat çekicidir. Bu heyecan verici oyunda, Cehenneme'e giden insanlara işkence ederken insanların bu duruma nasıl düştüğünü merak etmeye başlayan Şeytan, Dünya'ya gelerek kendisi için bazı kurbanları gözüne kestiriyor. Seçtiği kurbanlara ise sahip olduğu karanlık güçlerden veren Şeytan, gezegenimizin olağan akışını alt üst ediyor. Buried Alive: The Annihilation VR oyununda, Şeytan'ın güçlerine sahip olan bir kurbanı canlandıracaksınız. 

Oyunun VR özelliği olması, güçlü bir bilgisayara sahip olmanız gerektiği anlamına gelir. Geliştirici ekip, 7. nesil Intel Core i7 işlemci sistemi, NVIDIA GeForce GTX 1070 ekran kartı, 12 GB RAM ve 10 GB kullanılabilir alan tavsiyelerinde bulunuyor. En az bu özelliklere sahip bir bilgisayara sahip olsanız da VR ekipmanlarına sahip değilseniz oyuna dahil olamazsınız. Buried Alive: The Annihilation VR, şu an için piyasaya sürülmedi. Bunun sebebi ise oyunun planlanan çıkış tarihinin 19 Ocak olarak belirlenmiş olmasıdır. Yani Türkiye, bir kaç gün sonra ilk olarak yerli VR oyunu ile tanışma imkanı buldu. Fakat kaçışın evinde sanal gerçeklik ekipmanı olduğu konusu tartışmaya açık bir meseledir. 

Oyunun geliştirici ekibi, VR oyun için 15 euro gibi bir ücretlendirmeye tabii tutuluyor. Ancak bu fiyat Türkiye için geçerli değildir. Durumların farkında olan The Two Ravens ekibi, bu oyunun Türkiye'deki oyunculara 45 TL karşılığında sunulacağı dile getirildi. Buried Alive: The Annihilation VR ile beraber sıradışı bir deneyim yaşayabilir, gelişim sağlayabilir ve ardından boş vaktinizi sıkılmadan geçirebilirsiniz. 

 





PAYLAŞ