Türkiye’deki WhatsApp kullanım oranı açıklandı - Haberler - indir.com

Türkiye’deki WhatsApp kullanım oranı açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-25 11:59:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Akıllı cep telefonu kullanıcılarının, kullanım eğilimleri her geçen gün değişiklik gösteriyor. Geliştirilen sosyal medyaların kullanım oranları artış gösterdikçe tercih edilen akıllı cihazlarda da çeşitli değişiklikler meydana geliyor. Söz konusu bu değişimler şirketler tarafından yapılan araştırmalar sayesinde gözler önüne sürüyor. Deloitte tarafından yapılan Global Mobil Kullanıcı Araştırması da kullanıcıların her geçen gün değişen mobil cihaz kullanım eğitimlerini konu alıyor. Bu veriler doğrultusunda elde edilen bilgilere baktığımızda Türkiye'deki günlük Whatsapp kullanım oranlarını görüyoruz. 

Ülkemizde'ki günlük WhatsApp kullanımı şaşırttı

Teknolojinin ilerlemesi ile beraber akıllı cihaz kullanım eğilimleri de değişkenlik gösteriyor. Bunu etkileyen temel etken ise elbette ki sosyal medya kullanımları. Konu ile ilgili yapılan araştırmalara göre Türkiye'deki günlük WhatsApp kullanımı oldukça şaşırttı. Ülkemizdeki 18-50 yaş arasındaki 1.000 kullanıcı ile yapılan anket çalışmasının sonuçlarına göre, ülkemizdeki her 10 kişiden 9'unda akıllı cep telefonu bulunuyor. Akıllı cep telefonun yanı sıra aynı zamanda akıllı saat kullanımı da her geçen gün artıyor. 

Akıllı cep telefonu alımlarını etkileyen en önemli faktörler arasında ise döviz kurlarında yaşanan dalgalanmalar. Fiyatların yüksek olması ile beraber artık kullanıcılar çok daha seyrek cep telefonu değiştiriyor. Bununla beraber Avrupa'daki kullanıcıları baz aldığımızda, ülkemizde kullanıcılar akıllı telefonlarını online mağazalardan almak yerine fiziksel mağazalardan almayı tercih ediyorlar. Gelişen teknoloji sayesinde haberleşme işlemlerinden oyun oynamaya, banka işlemlerinden müzik dinlemeye kadar daha birçok işimizi akıllı cep telefonlarımızdan hallediyoruz. Konu ile ilgili hazırlanan raporda en çok dikkat çeken bilgi ise kuşkusuz sosyal medyalara olan eğilimler. 

Haberleşmek için sosyal medyalar kullanılıyor

Akıllı cep telefonu kullanıcıları e-postayı, anlık mesajlaşma uygulamalarını ve sosyal medya platformlarını haberleşmek için oldukça fazla kullanıyorlar. Ülkemizdeki günlük WhatsApp kullanım oranı yüzde 94'tür. Ülkemizdeki bu oran Avrupa'da yüzde 55 seviyesinde. WhatsApp'ın yanı sıra Instagram kullanım oranı ise ülkemizde yüzde 80 civarında. Instagram kullanımın Avrupa'da ise yüzde 35 oranında. Söz konusu bu durum Twitter için de geçerlidir. Avrupalılar Twitter'ı her gün yüzde 13 civarında kullanırken ülkemizde bu oran yüzde 53. Facebook Messenger'ın Avrupada'ki kullanım oranı yüzde 38'ken ülkemizde bu oran yüzde 55 civarında. 

Bunların yanı sıra aynı zamanda ülkemizde saatte en az bir kez Instagram'a girme oranı yüzde 49'ken Avrupa'da bu oran sadece yüzde 9. Twitter'da da yine benzer bir duru söz konusu. Ülkemizde kullanıcıların yüzde 23'ü saatte en az 1 kez Twitter'a girerken Avrupa'da bu oran yüzde 1 dolaylarında. Buna ek olarak cinsiyete göre sosyal medya kullanımlarını değerlendirdiğimizde kadınlar yüzde 86 ile erkeklere oranla çok daha fazla Instagram kullanıyor. Bu oran erkeklerde yüzde 74. Twitter kullanan erkeklerin oranı ise kadınlardan önde. Erkeklerin yüzde 54'ü, kadınlarınsa yüzde 53'ü Twitter'ı günde en az bir kez kullanıyor. Kadınlar sosyal medyalar arasında genellikle Facebook Messenger, TikTok, Snapchat ve Instagram'ı erkeklerden çok daha fazla kullanıyorlar. Son olarak ise Türkiye'de kullanıcıların yüzde 55'i oyun oynamak için de artık cep telefonları tercih ediyorlar. 

 





PAYLAŞ