Türkiye'deki Ücretli iOS Uygulamalarına Zam Yapıldı - Haberler - indir.com

Türkiye'deki Ücretli iOS Uygulamalarına Zam Yapıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Apple, uygulama geliştiricilerine gönderdiği e-postayla Türkiye App Store'unda bulunan iOS uygulamalarının fiyatlarını artırdığını duyurdu. Bundan sonra iOS uygulamaları Türkiye'de daha pahalıya satılacak.

Gönderilen e-posta'da Türkiye'nin haricinde Avustralya, Hindistan, Endonezya ve Güney Afrika'da geçerli olacak olan yeni ücretlerin bugün itibariyle uygulanacağı ve zam kararının belirtilen ülkelerdeki para birimlerinde yaşanan kur artışından kaynaklı olduğu belirtiliyor. Başka bir anlatımla belirtilen ülkelerdeki ekonomik dalgalanmalar App Store'daki fiyatlara yansıtılmış durumda.

iOS uygulamalarına zam

Artış oranı hakkında detaylı bir bilgi vermeyen Apple'ın yeni fiyat koşullarını geliştiriciler, iTunes Connect üzerinden 'Uygulamaları Düzenle' bölümünde bulunan 'Haklar ve Fiyatlandırma' seçeneği üzerinden görebilecekleri gibi iOS ücretli uygulamalar ile Mac OS X ücretli uygulamalar anlaşmalarını da iTunnes Connect web sitesinden inceleyebilirler.

Geliştiriciler Apple'ın yeni fiyat politikasına göre uygulamaları için fiyatlarını değiştirebilirken, Türkiye'deki iOS kullanıcıları bugün itibariyle iOS cihazları ya da Mac OS X sistemine sahip bilgisayarlarına bu uygulamaları indirmek istediklerinde yeni zamlı fiyatlar üzerinden ödeme yaparak istedikleri uygulamaları indirebilecekler.





PAYLAŞ