Türkiye'deki mobil abone sayısı açıklandı - Haberler - indir.com

Türkiye'deki mobil abone sayısı açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-05 09:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Türkiye'de mobil abone sayısı ile ilgili son durum açıklandı. Açıklamaya göre mobil abone sayısındaki rakamlar, 83.5 milyona yaklaştı.

Türkiye'de mobil kullanım giderek artıyor. Periyodik olarak yapılan açıklamalar ile birlikte sektöre dair verilerin elde edilmesi mümkün olurken, yeni rapor kamuoyu ile paylaşıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Ve İletişim Kurumu tarafından paylaşılan raporda, 2021 yılının ilk çeyreğine dair mobil kullanım rakamları ile ilgili detaylar aktarıldı. Raporda özellikle vurgulanan detaylardan birisi ise pandemi dönemi kapsamında elektronik haberleşmeye olan ilginin artması oldu. Uzaktan eğitim ve çalışma sistemlerine geçilmesi ile birlikte mobil kullanım daha da artarken, bu durum mobil abone sayısına da yansıdı. 

2021’in ilk çeyreğinde operatör gelirleri arttı

Rapora göre yılın 1. çeyreği itibarıyla operatörlerin gelirleri 2020 yılının ilk çeyreğine göre yükseldi. Yüzde 19 olarak kayıtlara geçen artış, operatörlerin karlı bir çeyreği geride bırakmasını sağladı. Gelirler ile birlikte operatörler daha iyi bir şekilde hizmet verebilmek adına yatırımlarını da arttırdı. Yatırımların bir önceki yıla göre artışı ise yüzde 13 olarak gerçekleşti.

Mobil ve 4,5G abone sayısı arttı

Sektörde özellikle abone yaygınlığında 83.5 milyon aboneye ulaşıldı. 4,5G kullanımında görülen yükseliş, Türkiye'de kullanıcıların daha iyi bir internet deneyimi yaşamak adına bu yeni teknolojiye önem verdiğini gösterdi. Son rapora göre 83.5 milyon abonenin 77 milyondan fazlası 4,5G hizmeti alıyor.

Her alanda ciddi yükseliş yaşandı!

Raporda açıklanan verilerin hemen hemen hepsinde ciddi bir yükselişin yaşanması dikkatlerden kaçmadı. Raporda öne çıkan detaylar şöyle;

  • Toplam aboneler arasında faturalı hat kullanan abone oranı yüzde 66,3’e yükseldi.
  • Değiştirilen mobil numara istatistiklerinde ise Mart sonu itibariyle toplam rakam 150 milyonu aştı.
  • İlk çeyrek itibariyle internet abone sayısı 83.9 milyona yükseldi. Bu abonelerin 17.1 milyonu sabit internetten 66,8 milyonu ise mobil internetten yararlanıyor. Elde edilen bu rakamlar ile birlikte internet kullanımında 2020 yılına göre yüzde 8 oranında bir artış görüldü. 

Tüm rakamların artmasıyla birlikte operatörler için 2021 yılı itibariyle kazançlı bir çeyrek geride bırakıldı.





PAYLAŞ