Türkiye'deki iPhone 12'lerin pil değişim ücretleri açıklandı - Haberler - indir.com

Türkiye'deki iPhone 12'lerin pil değişim ücretleri açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-12 09:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple, henüz Türkiye fiyatını açıklamadığı iPhone 12 ailesinin Türkiye'deki pil değiştirme ücretlerini hakkında bir açıklama yaptı. Dahası, iPhone 12 ailesi ile beraber tüm iPhone akıllı cihazların pil değişim ücreti zamlanmış gözüküyor. Dünyanın en büyük ve popüler teknoloji şirketlerinden biri olan Apple, Türkiye'deki hayranlarını şaşırtan gelişmelere imza atmaya devam ediyor. iPhone 12 serisinin Türkiye fiyatını tanıtımlarının üzerinden neredeyse 1 ay geçmiş olmasına rağmen hala açıklamada bulunmayan Apple, dün akşam itibariyle tanıtımını gerçekleştirdiği MacBook Pro ve MacBook Air modellerinin Türkiye fiyatlarını ise lansmandan hemen sonra açıklayarak Türkiye'deki Apple hayranlarını şaşırtmayı başarmıştı. 

Başarılı şirket Apple, bu kadar garip olayın yeterli olmadığını düşünerek, henüz fiyatı dahi ortaya çıkmayan iPhone 12 serisinin Türkiye'deki pil değişim ücretleri hakkında açıklama yaptı. Bunun üzerine Apple, bu açıklama ile beraber tüm iPhone modellerinin pil değişim ücretlerine zam yapmış durumdadır. Söz konusu bu yeni zam Apple'ın temmuz ayı içerisinde pil değişim ücreti "güncellemesi'nden" bu yana 2020 yılı içerisinde gerçekleştirdiği ikinci zam olarak değerlendirildi. 

Apple renkli iPhone 5c modelini ürünlerine eklediApple renkli iPhone 5c modelini ürünlerine ekledi

Tüm iPhone'ların pil değişim ücretine zam geldi

Üretici şirket Apple tarafından konu hakkında yapılan açıklamaya göre tüm iPhone 12 ailesinin yanı sıra iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 Pro ve iPhone 11’in garanti, kapsamı dışında pil değişim ücreti 599 TL şeklinde olacak. Tüm bunların dışında kalan diğer modeller için ise pil değişim ücreti 399 TL olacak.

599 TL pil değişim ücreti olan iPhone modelleri

iPhone X

iPhone XS

iPhone XS Max

iPhone XR

iPhone 11 Pro Max

iPhone 11 Pro

iPhone 11

iPhone 12 Pro Max

iPhone 12 Pro

iPhone 12

iPhone 12 mini

399 TL pil değişim ücreti olan iPhone modelleri

iPhone SE (2. nesil)

iPhone SE

iPhone 6

iPhone 6 Plus

iPhone 6s

iPhone 6s Plus

iPhone 7

iPhone 7 Plus

iPhone 8

iPhone 8 Plus ve desteklenen diğer modeller

Konu hakkında elde edilen bilgilere bakıldığında Apple, cihazların pil değişim ücretini belirlerken küçüklü büyüklü kapasite farklarını pek de önemsemiyor gibi gözüküyor. Bu nedenle ise fark daha çok yeni nesil tasarıma sahip iPhone akıllı cihazlar ile eski nesil tasarıma sahip olan iPhone'lar arasında gibi gözüküyor. Bunun yanı sıra aynı zamanda Apple'ın iPhone pil değişim ücretlerine sadece 3 ay içinde 110 TL daha zam yapması oldukça düşündürücü bir hareket. 


Apple ekrana gölümü Touch ID patenti aldıApple ekrana gölümü Touch ID patenti aldı
WhatsApp ‘Silinen mesaj’ özelliği üzerinde çalışıyorWhatsApp ‘Silinen mesaj’ özelliği üzerinde çalışıyor
Apple sanal gerçeklik gözlükleri için yeni bir patent başvurusu yaptıApple sanal gerçeklik gözlükleri için yeni bir patent başvurusu yaptı

PAYLAŞ