Türkiye'deki Android Geliştiricileri Google Play'den Satış Yapabilecek - Haberler - indir.com

Türkiye'deki Android Geliştiricileri Google Play'den Satış Yapabilecek

Tahmini Okuma Süresi : 0 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Teknoloji

Bilindiği üzere Türkiye'deki Android geliştiricileri Google Play üzerinden uygulamalarını satabilmek için dolaylı yolları kullandıkları gibi satış yapabilmek için uygulama hesaplarını yurtdışı hesaplara yönlendirerek yapabiliyorlardı. 

Bu sorun nedeniyle pek çok geliştirici tarafından eleştirilen ve geç de olsa bu soruna bir çözüm getiren Google, bugün yaptığı bir duyuruyla Türkiye'yi, Google Play'de uygulama satışı yapabilen ülkeler listesine eklediğini açıkladı.

Bu sayede de Android uygulama geliştiricileri artık uygulamalarını Google Play mağazasının bulunduğu 130'un üzerinde ülkede satabilme şansına sahip oldular.

Mağaza üzerinden uygulamasını satmak isteyen geliştiriciler Develope Console'dan giriş yaparak, Google Wallet hesaplarını kullanacaklar ve ayrıca ücretsiz uygulama yükleyen geliştiriciler, uygulama içi satın alma veya üyelik yoluyla da gelir elde edebilecekler.

Türkiye'yle birlikte Google'ın ücretli uygulama yayınlanmasına izin verdiği ülkeler arasında Yunanistan, Lüksemburg, Romanya, Suudi Arabistan, Slovakya ve Ukrayna'da yer alıyor.





PAYLAŞ