Türkiye'de sosyal medyaya ayrılan akıl almaz zaman! - Haberler - indir.com

Türkiye'de sosyal medyaya ayrılan akıl almaz zaman!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-17 17:59:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Ülkemiz için 2019 yılı sosyal medya verileri yayınlandı. Buna göre Türkiye’de günde 2 saat 46 dakika sosyal medyaya zaman ayrılıyor. Bu rakam ise günün %9’u oranına denk gelirken, listenin en tepesinde ise Filipinler yer alıyor. Günümüzde hemen herkesin elinden düşmeyen akıllı telefonlar bu sebeple günün yoğun bir kullanım oranına sahip oluyorlar. Kullanın sadece iletişim için değil ağırlık olarak sanal iletişim ve sosyal medya kullanımı olarak gerçekleşiyor. Ajans Press tarafından ise kullanıcıların sosyal medya alışkanlıklarına yönelik bir araştırma yapıldı ve raporlar yayınlandı. Basına yansıyan sosyal medya haber sayıları incelendi ve ülkemizde geçtiğimiz yıl sosyal medya odaklı 100 binin üzerinde haber yapıldığı belirtildi.

2019’da Türkiye’deki sosyal medya kullanım saatleri belli oldu

Twitter, sosyal medya için merkezileşmemiş standartlar oluşturmaya hazırlanıyorTwitter, sosyal medya için merkezileşmemiş standartlar oluşturmaya hazırlanıyor

Geçtiğimiz yıl içerisinde sosyal medya konulu 131 bin 791 adet haber yapılmış durumda. Bu noktada sosyal medyanın ülkemizdeki yeri de belli olurken, sosyal medyada yayılan haberlerin gündem oluşturmada daha da etkili olduğu açıklanıyor. We Are Social verilerine göre Türkiye günlük, 2 saat 46 dakika sosyal medyaya vakit ayırıyor. En fazla vakit harcayan ülke ise günlük 4 saat 12 dakika ile Filipinler oluyor. Sosyal medyada en az vakit geçiren ülke ise Japonya oluyor. Bu noktada günlük 36 dakika ortalamaya sahip durumdalar. Uzak doğu ülkesi sosyal medyaya en uzak konumda bulunuyor.

Ülkemizin genel rakam ve grafikleri bu şekilde olurken, ilerleyen dönemlerde artması bekleniyor.  


Aktif sosyal medya kullanıcıları iş hayatında daha başarılı oluyor!Aktif sosyal medya kullanıcıları iş hayatında daha başarılı oluyor!

PAYLAŞ