Türkiye'de sosyal ağlar nüfusun yüzde 61'i kapsıyor! - Haberler - indir.com

Türkiye'de sosyal ağlar nüfusun yüzde 61'i kapsıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-21 22:45:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Sosyal ağ kullanım araştırmalarının raporları paylaşıldı. +Sonuçlara göre Türkiye'deki kullanıcıların yüzde 61’i sosyal ağı tercih ediyor. 

Türkiye'nin İnternet Kullanım İstatistikleri

Sosyal Ağların Günlük Ziyaretçi Oranları Ne Kadar?Sosyal Ağların Günlük Ziyaretçi Oranları Ne Kadar?

Dünya çapında milyarca insanın kullandığı sosyal ağlar giderek artış gösteriyor. İnternet kullanıcı sayısının 4 milyar olduğu internet dünyasında, sosyal ağ kullanan kullanıcı sayısı ise 3. 2 milyar. Bu oran internet kullanıcılarının çok büyük bir bölümünün sosyal ağları kullanmayı tercih ettiğini gösterirken bu durum Türkiye'de de benzer bir şekilde görülüyor. Öyle ki Türkiye'ye yönelik yapılan araştırmalarda da nüfusun yaklaşık yüzde 61’nin sosyal ağ kullandığı belirtildi. Dünya nüfusunun %42’sinin kullandığı sosyal ağların Türkiye'de yüzde 61 oranına kadar çıkmış olması Türkiye nüfusunun yoğun olarak sosyal ağları tercih ettiğini gösterdi. İşte yapılan araştırmanın çarpıcı sonuçları.

En çok sosyal ağları kullanan ülke Filipinler

Ülkelere yönelik yapılan araştırmalarda en çok sosyal ağ kullanan kişilerin Filipinler vatandaşı olduğu öğrenildi. Her gün ortalama 3 saat 57 dakikalık bir sosyal medya kullanımı olan ülkeyi Brezilya takip ediyor. Türkiye'nin bu gruptaki istatistiği ise 2 saat 24 dakika.

81 milyonun % 67’si internette                                                                                                         

Paylaşılan raporda Türkiye ile ilgili önemli bölümler ise Türkiye nüfusunun yüzde 67'sinin internete erişiminin olduğu yönünde. Türkiye’deki vatandaşların yüzde 61’i ise sosyal ağ kullanıcısı. Bu rakamlara göre sosyal ağ kullanıcı sayısı ise 51 milyon.

Sosyal ağlara yönelik yapılan araştırmada ise en büyük sosyal ağ olma özelliği Facebook'a ait ve Facebook bu gücünü hala korumayı başarıyor. Şu anda 2.2 milyar kullanıcısıyla dünyanın en büyük sosyal ağı olmayı başaran Facebook, her gün 1.4 milyar kullanıcıyı sitesinde ağırlıyor ve siteye her gün 300 milyon fotoğraf yükleniyor. Ortalama yaşın 25 ile 34 arasında olduğu sosyal ağda kullanıcıların %56’sı erkek, %44 ise kadın. Facebook'u en çok kullanan ülkeler sıralamasında Türkiye ise 51 milyonluk kullanıcısı ile 9. sırada kendisine yer bulmuş durumda

Video izleme ve paylaşma alanına bakıldığında ise özellikle YouTube liderliğini güçlü bir şekilde sürdürüyor. her dakika 300 saat videonun yüklendiği ve her gün 5 milyardan fazla video izleyiciler tarafından görüntülendi YouTube özellikle Amerika birleşik devletlerinden yoğun bir trafik alıyor

Instagram’da durum ne?

800 milyon kullanıcıya sahip Instagram, Facebook ile birlikte sosyal ağ konusunda en güçlü uygulamalardan birisi olarak görülüyor. 40 milyarı aşan fotoğraf sayısı ile bugüne kadar etkin bir şekilde sosyal ağlar arasında yer almayı başaran Instagram'da günlük aktif kullanıcı sayısı ise 500 milyonu aşıyor. Türkiye ise ülkelere göre en çok Instagram kullanan ülkeler sırasında 5.

Twitter yarışı bırakmıyor

Eski günlerinden çok uzak olmasına rağmen Twitter hala popülerliğini koruyor. Aktif kullanıcı sayısı 330 milyon olan sosyal ağda her gün 140 milyona yakın tweet atılıyor. 

Facebook'taki Sosyal Oyun İstatistikleri


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ