Türkiye'de silahlı videolar için yasak geldi! - Haberler - indir.com

Türkiye'de silahlı videolar için yasak geldi!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-23 10:50:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Sosyal Medya

Söz konusu bir silah olunca ülkemizin dünya da prestijli bir konumda olduğu doğrudur. Türk silah üreticileri iç pazardan ayrı olarak, dünya devi silah markalarının adına yurt dışında üretim gerçekleştiriyor. Ülkemizde geliştirilmiş olan bazı tabancalar yurt dışında ödüller alıyor. Ayrıca siparişler ile de büyük bir ilgi görüyor. Bu sayede göğsümüzü kabartıyorlar. Fakat silah ve silah teknolojilerinin büyük kitlelere ulaşılması için sosyal medya ve reklamlar büyük bir yere sahip. Fakat gelen bir karara göre; Türkiye'de silahlı videolar için yasak geldi! 

Youtube'a yeni oynatma seçeneği eklendiYoutube'a yeni oynatma seçeneği eklendi

YouTube Meydan Okuma Videolarına Yasak Getirdi

Silahlı Videolar Yasaklandı mı?

Ülkemizde yasalar içerisinde silah incelemeleri ve atış videoları yayınlayan bazı YouTuber'lar var. Fakat 28 Aralık 2018 tarihinde 30639 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanmış olan bir karar silah sanayisinde büyük bir etki yarattı. Başta internet ve televizyon olmak üzere tüm medya ortamlarında silah reklamları ve silahların incelenmesinin yapılması yasaklandı. Bu karar avcılık üzerine kurulu olan televizyon kanallarının sonunu getirecektir. Ayrıca YouTube tarafında da bu konu üzerinde kanalı olanlar için büyük bir etki yaratacaktır. Bu yasak ihlal edildiği zaman çok büyük cezalara yol açıyor. Örnek olarak bir televizyon kanalı 341,921 Türk Lirası, internet ortamında 85,480 Türk Lirası ceza verilecek. 

MPT 76 ve MPT 55 gibi milli silahları inceleyerek sosyal medya ve video paylaşım platformlarına atan kişiler de bu kararın silah sanayisinde çok büyük zarar vereceğini belirtti. 


YouTube Mobil Ana Sayfa Otomatik Video Oynatma Nasıl Kapatılır?YouTube Mobil Ana Sayfa Otomatik Video Oynatma Nasıl Kapatılır?
Jack Black'in yeni açtığı YouTube kanalı 5 günde 500 bin aboneye ulaştıJack Black'in yeni açtığı YouTube kanalı 5 günde 500 bin aboneye ulaştı
Firefox ile Youtube videolarında ekran görüntüsü nasıl alınır?Firefox ile Youtube videolarında ekran görüntüsü nasıl alınır?

PAYLAŞ